2Χ4 για τον αλησμόνητο Ντίνο Ηλιόπουλο

2Χ4 για τον αλησμόνητο Ντίνο Ηλιόπουλο

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο ηθοποιό ξεκινά στον OTE CINEMA 3 τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και θα συνεχισθεί για άλλες τρείς εβδομάδες. 2 ταινίες (στις 8 το βράδυ η πρώτη και στις 10 το βράδυ η δεύτερη) με πρωταγωνιστή ή συμπρωταγωνιστή τον Νίνο Ηλιόπουλο για 4 εβδομάδες.

2Χ4 για τον αλησμόνητο Ντίνο Ηλιόπουλο

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο ηθοποιό ξεκινά στον OTE CINEMA 3 τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και θα συνεχισθεί για άλλες τρείς εβδομάδες. 2 ταινίες (στις 8 το βράδυ η πρώτη και στις 10 το βράδυ η δεύτερη) με πρωταγωνιστή ή συμπρωταγωνιστή τον Νίνο Ηλιόπουλο για 4 εβδομάδες.

Κλείσιμο

Ένα χορταστικό αφιέρωμα στον μεγάλο ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Ντίνο Ηλιόπουλο ξεκινά στον OTE CINEMA 3 τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και θα συνεχισθεί για άλλες τρείς εβδομάδες. Έτσι, κάθε Δευτέρα του Ιουνίου θα παίζονται, από το κανάλι του ελληνικού κινηματογράφου, 2 ταινίες στις 8 το βράδυ η πρώτη και στις 10 το βράδυ η δεύτερη με πρωταγωνιστή ή συμπρωταγωνιστή τον Νίνο Ηλιόπουλο. παλαιότερη εξ αυτών είναι μια ταινία του 1954, «Θανασάκης, ο πολιτευόμενος», και η νεώτερη, μια παραγωγή του 1969 με τίτλο «Ο Στρατής παραστράτησε».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το αφιέρωμα ανοίγει στις 6 Ιουνίου 2016 στις 8 το βράδυ με την ταινία «Το κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» και στο «καπάκι» -στις 10 το βράδυ– με την ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης». Η πρώτη είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων του 1960, σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν οι Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Στην ταινία υπάρχει το ομότιτλο τραγούδι «Το Κοροϊδάκι» που τραγουδούν ντουέτο οι πρωταγωνιστές. Η δεύτερη εξ’ αυτών είναι μια κωμική ταινία του 1965. Παρότι στους τίτλους της ταινίας αναγράφεται ως σκηνοθέτης ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης, εν τούτοις ο πραγματικός σκηνοθέτης είναι ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος έγραψε και το σενάριο, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Δημήτρη Ψαθά. Πρωταγωνιστούν οι Ντίνος Ηλιόπουλος και Ρένα Βλαχοπούλου. Η παραγωγή ανήκει στη Φίνος Φιλμ.



Το αφιέρωμα συνεχίζεται στις 13 Ιουνίου 2016. Στις 8 παίρνει σειρά η ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», μια κωμωδία του 1963, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, ο οποίος διασκεύασε ένα δικό του ομώνυμο θεατρικό έργο. Η παραγωγή έγινε από τη Φίνος Φιλμ και πρωταγωνιστούν οι Ντίνος Ηλιόπουλος, Μάρω Κοντού και Κώστας Βουτσάς, ενώ στις 10 θα προβληθεί «Το Δόλωμα» -μια παραγωγή της Φίνος Φιλμ του 1964- σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με πρωταγωνιστές τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκο Αλεξανδράκη και Ντίνο Ηλιόπουλο.

Στις 20 Ιουνίου και στις 8 το βράδυ έρχεται η σειρά μιας εμβληματικής ταινίας. Ο τίτλος της, «Θανασάκης ο Πολιτευόμενος». Μια κοινωνική σάτιρα ηθών, παραγωγής του 1954 με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Βύρωνα Πάλλη, Άννα Συνοδινού κ.ά. που άφησε εποχή με τις γυμνές διαχρονικές αλήθειες της. Η ταινία θεωρείται ως η καλύτερη ηθογραφία των προσβεβλημένων από το μικρόβιο του πολιτικού και των κατ' επάγγελμα πολιτευτών. Δύο ώρες μετά, τραγούδι και χορός. Η ταινία «Κάτι να καίει» έρχεται στην οθόνη. Μια ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη και παραγωγή του 1964 από τη Φίνος Φιλμ. Έκοψε συνολικά 660.791 εισιτήρια και από τις 92 ταινίες της χρονιάς κατέλαβε την 1η θέση της σχετικής λίστας. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, εδώ ως Ντίνος Εξαρχόπουλος, βρίσκεται δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου.



Η τελευταία Δευτέρα του Ιουνίου έχει για μενού τις ταινίες: «Ο Στρατής παραστράτησε» στις 8 και το διαχρονικό και αξεπέραστο «Ζητείται ψεύτης» στις 10. Η πρώτη εξ’ αυτών είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Καραγιάννης-Καρατζόπουλος και σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη. Το σενάριο γράφτηκε από τον Ασημάκη Γιαλαμά και τον Κώστα Πρετεντέρη. Πρωταγωνιστούν οι Ντίνος Ηλιόπουλος και Άννα Φόνσου.

Η δεύτερη και τελευταία του αφιερώματος, δηλαδή το «Ζητείται ψεύτης», είναι μια κωμωδία των πολιτικάντηδων παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Η ταινία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος (τον υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά. Η συνέχεια στις οθόνες σας…
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης