Παιδιά, έρχεται το καλοκαίρι

Παιδιά, έρχεται το καλοκαίρι

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους μικρούς μας φίλους στην «καρδιά» της πόλης

Παιδιά, έρχεται το καλοκαίρι

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους μικρούς μας φίλους στην «καρδιά» της πόλης


Το καλοκαίρι πλησιάζει, τα σχολεία κλείνουν τις πόρτες τους, η θερμοκρασία ανεβαίνει, και μαζί της ανεβαίνει και η διάθεση των παιδιών. Γι’ αυτό θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι με το Summer Camp της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου 2016.

Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες» και τις δημιουργικές δράσεις τους, θα διοργανώσουν ένα γεμάτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι, με παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο... Την πρώτη εβδομάδα (21-24 Ιουνίου), με θέμα «Ο γύρος του κόσμου σε...μία εβδομάδα», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις πέντε γωνιές του κόσμου, και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, ενώ θα δοκιμάσουν και νέες, εξωτικές γεύσεις.

Τη δεύτερη εβδομάδα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου), με θέμα «Σχήματα και χρώματα», τα παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά, θα έρθουν σε επαφή με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη και θα καταπιαστούν με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης. Εν συνεχεία, την τρίτη εβδομάδα του προγράμματος (4-8 Ιουλίου), με θέμα «Δημιουργίες με νέες τεχνολογίες», τα παιδιά θα μυηθούν στα μυστικά της κινούμενης εικόνας, θα γράψουν σενάριο, θα δημιουργήσουν ήρωες και θα φτιάξουν τη δική τους ταινία-μικρού μήκους animation. Παράλληλα, θα συναρμολογούν και θα προγραμματίζουν ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τέλος, την τέταρτη εβδομάδα (11-15 Ιουλίου), με θέμα «Μαθαίνω το σώμα μου», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική, οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν πράγματα που εκτείνονται από τα μυστικά της σωστής διατροφής, μέχρι και την ορθή διαγωγή του βίου. Όσοι λοιπόν δεν θα έχουν επισκεφτεί κάποιο νησί και θα βρίσκονται στην Αθήνα αυτές τις ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διδακτικές δραστηριότητες, να ανταλλάξουν χαμόγελα, και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις αναμνήσεις τους. Μην το χάσεις!
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης