Ο παράξενος βασιλιάς και το θαρραλέο αγόρι

Ο παράξενος βασιλιάς και το θαρραλέο αγόρι

Ο Ηλίας Καρελλάς και ο Μανώλης Μαυροματάκης αφηγούνται δύο πρωτότυπα μουσικά παραμύθια στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ο παράξενος βασιλιάς και το θαρραλέο αγόρι

Ο Ηλίας Καρελλάς και ο Μανώλης Μαυροματάκης αφηγούνται δύο πρωτότυπα μουσικά παραμύθια στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Κλείσιμο

«Κάποτε σε αυτή τη χώρα, της ξηρασίας, ζούσε ένας βασιλιάς. Ήταν παράξενος και μυστήριος. Όλοι οι βασιλιάδες ήταν παράξενοι και μυστήριοι, αλλά αυτός παραήταν». Με αυτά τα λόγια ο Ηλίας Καρελλάς θα ξεκινήσει να μας αφηγείται την ιστορία ενός παράξενου βασιλιά αυτό το σαββατοκύριακο στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Ηλίας, που χαρίζει άφθονο γέλιο στα παιδιά είτε κρατάει στα χέρια του φιγούρες του Καραγκιόζη είτε όχι, αυτή τη φορά -χωρίς τον μπερντέ να τον χωρίζει από το κοινό- θα διαβάσει το πρωτότυπο μουσικό παραμύθι του Κώστα Φασουλά σε μουσική Αχιλλέα Γουάστωρ. Ο βασιλιάς μηχανεύεται τρόπους να κρύψει το μεγάλο του μυστικό, ο δικός του εφιάλτης, στο τέλος, γίνεται χορός λυτρωτικός και ο ίδιος, σε διονυσιακή μέθη, ανακοινώνει στον λαό του αυτό που χρόνια τον βασάνιζε...

Η συγκεκριμένη αφήγηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παράστασης «Μια φορά κι έναν καιρό», την οποία οργανώνει το Ελληνικό Σχέδιο. Μετά από δύο πετυχημένες δράσεις το 2013 και το 2014, το Ελληνικό Σχέδιο συνεχίζει και εξελίσσει την παρουσίαση μουσικών παραμυθιών για αφηγητή και ορχήστρα, πάντα υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το δεύτερο παραμύθι, του Τάσου Ρωσόπουλου σε κείμενο Γιώργου Κοροπούλη, θα διαβάσει ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης και παρουσιάζει τη ζωή ενός θαρραλέου αγοριού. «Παίρνει ο πρωτότοκος σπαθί και μια θηλιά και πάει κάτω από τη μηλιά, παραφυλάει, νύχτες και νύχτες λες κι ο χρόνος δεν κυλάει, και κάποια νύχτα με αντάρα και βοή βλέπει το δράκο και του κόβεται η πνοή». Στο παραδοσιακό παραμύθι από τη Θράκη πρωταγωνιστεί μια μηλιά με χρυσά μήλα, που φέρνει μεγάλη δυστυχία και θλίψη στην οικογένεια, γιατί ο δράκος του πηγαδιού κάθε χρόνο αρπάζει τη σοδειά τους. Ο μικρότερος και πιο θαρραλέος γιος αναλαμβάνει να νικήσει το Κακό για να ζήσουν και πάλι όλοι ευτυχισμένοι.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης