Όταν το Sweet Charity συνάντησε τους Takim

Όταν το Sweet Charity συνάντησε τους Takim

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Όταν το Sweet Charity συνάντησε τους Takim
Το Citylifε απολαμβάνει το μιούζικαλ Sweet Charity, ακούει Σπύρο Γραμμένο, μαθαίνει για την πλατφόρμα act4greece, απολαμβάνει τους Takim και πίνει κρασί στο Divino Wine Case.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!



Sweet Charity

Η Σμαράγδα Καρύδη μεταμορφώνεται σε μια ονειροπόλα, αθεράπευτα αισιόδοξη και άτυχη στον έρωτα χορεύτρια καμπαρέ. Το διάσημο μιούζικαλ Sweet Charity του Bob Fosse -που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1965- έρχεται στην Αθήνα με χορογραφίες και σκηνοθεσία που έχει επιμεληθεί ο Chet Walker, βραβευμένος χορογράφος με βραβείο Tony και μαθητής του Fosse. Η παράσταση περιγράφει τις περιπέτειες της Charity που αναζητά μανιωδώς την αληθινή αγάπη αλλά σκοντάφτει από τον έναν λάθος εραστή στον άλλο. Η μουσική του έργου είναι του Cy Coleman και περιλαμβάνει κλασικά τραγούδια μεταξύ άλλων τα “Big Spender”, “There’s Gotta Be Something Better Than This”, “Rhythm Of Life” και “I’m a Brass Band”.

Tip
Στην παράσταση παίζουν μεταξύ άλλων ο Μέμος Μπεγνής, ο Σταύρος Ζαλμάς, η Νάντια Μπουλέ, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Νίκος Αρβανίτης, ο Ιβάν Σβιτάιλο και η Shaya.


Σπύρος Γραμμένος

Ο Σπύρος Γραμμένος κυκλοφορεί τον τρίτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «16» (δεκάξι). Με αναφορά περισσότερο στην εφηβική του ηλικία και στη φετινή χρονιά, και λιγότερο στα τραγούδια του δίσκου μια και αυτά είναι 11, ο τραγουδοποιός μας περιγράφει προσωπικές και κοινωνικές στιγμές που βίωσε από τα τελευταία δύο χρόνια. Άλλοτε με δηκτικό τρόπο, χιουμοριστικό και άλλοτε με πιο εσωτερική διάθεση ο Γραμμένος αποδεικνύει πως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Στον δίσκο περιλαμβάνεται διασκευή του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου και του Νίκου Τσιπουρλιάνου «Ο κόκορας (Είπα στον κόκορά μου)».

Tip
Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Feelgood Records.


Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

To act4greece της Εθνικής Τράπεζας, μια πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης, στηρίζει τον πολιτισμό μέσω του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο να συγκεντρώσει 108.176 ευρώ για την επισκευή και τον εκσυγρονισμό των υποδομών των δύο σκηνών που διαθέτει το ιστορικό αυτό θέατρο, αυτή της Φρυνίχου και αυτή του Υπογείου στην Πεσματζόγλου. Το μισό αυτού του ποσού έχει ήδη καλύψει το Ίδρυμα Ωνάση, κάνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου.

Tip
Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ.


Takim

Οι Τakim βρήκαν φέτος νέο στέκι και κάθε Τετάρτη δίνουν το παρών στο Κελάρι στο Θησείο. Στο υπέροχο κτήριο του Athenaeum (όπου κάποτε ήταν το πραγματικό κελάρι του Καμπά), το συγκρότημα που μετρά πάνω από δέκα χρόνια ζωής υποδέχεται του φίλους του. Με έναν νέο δίσκο στο ενεργητικό τους, που φέρει μάλιστα το όνομα τους όπως ο πρώτος, οι επτά δεξιοτέχνες παίζουν παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρασία και την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα Γιάννενα, την Πρέβεζα, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Tip
Τους Τακίμ απαρτίζουν οι Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Μάνος Κουτσαγγελίδης (φωνητικά), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο, φωνητικά), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά, φωνητικά), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο).


Divino Wine Case

Η Κατερίνα Σαλαμάνου και ο Δημήτρης Σπάης έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα και πριν λίγες μέρες άνοιξαν το πρώτο wine bar του Θησείου. Το Divino Wine Case έχει επιμεληθεί ο διακοσμητής Μάουρο Αλίτο και έχει φροντίσει να μην εγκλωβίζει το μάτι του επισκέπτη. Με μεγάλες τζαμαρίες για να μπαίνει ελεύθερα το φως αλλά και να χαζεύεις τις φουντωτές νερατζιές του πεζοδρομίου, ο χώρος είναι ιδανικός για όσους αγαπούν το ελληνικό κρασί -προσφέρει 90 ετικέτες- αλλά και το καλό φαγητό.

Tip
Το μαγαζί είναι Ακάμαντος 11 στο Θησείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης