Όταν τα λαϊκά συναντούν τις μπαλάντες

Όταν τα λαϊκά συναντούν τις μπαλάντες

Η Αρλέτα και η Φωτεινή Βελεσιώτου για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή

Όταν τα λαϊκά συναντούν τις μπαλάντες
Δύο γυναίκες με ιδιαίτερες φωνές αλλά τελείως διαφορετικές πορείες και ρεπερτόριο θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή του Half Note. H μία μπήκε στη δισκογραφία πριν 12 χρόνια αν και τραγουδούσε σε μικρές σκηνές από το 1983, ενώ η άλλη ήταν μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του νέου κύματος και έχει ενεργό παρουσία εδώ και πενήντα χρόνια. Η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Αρλέτα στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου θα μας δείξουν στο στέκι του Μετς ότι μπορούν να συνυπάρξουν τέλεια στη σκηνή.

Κλείσιμο


Η Φωτεινή Βελεσιώτου ήταν επαγγελματίας δασκάλα, αγαπούσε το τραγούδι και η επιτυχία που βιώνει τα τελευταία χρόνια την ξάφνιασε. Με τις «Μέλισσες» του Γιώργου Καζαντζή και στη συνέχεια με τα «Διόδια» του Σταύρου Σιόλα έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα και οι εμφανίσεις της στην Κληματαριά κάθε Τετάρτη συγκέντρωναν όλο και περισσότερο κοινό. Πέρυσι κυκλοφόρησε τον δίσκο «Είδα του τρελού τα κλάματα» σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη, και ο χειμώνας που μας πέρασε τη βρήκε μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Ακτή Πειραιώς σε ένα πρόγραμμα που εντυπωσίασε.

Η Αρλέτα είναι από τις ερμηνεύτριες που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πενήντα χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή, εκπρόσωπος του νέου κύματος με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Η τραγουδοποιός με τη γλυκιά μελαγχολία και τις σπουδαίες συνεργασίες συγκινεί σε κάθε της εμφάνιση. Λαϊκά τραγούδια θα συναντήσουν μπαλάντες, το μπουζούκι θα «αναμετρηθεί» με την κιθάρα και οι ερμηνεύτριες θα χαρίσουν απρόβλεπτα ντουέτα και μελωδίες με άρωμα μια άλλης εποχής. Η «Σερενάτα» θα έρθει κοντά με το «Θα σε δικάσουν», τα «Διόδια» θα σταθούν δίπλα στα «Ήσυχα βράδια» και το κοινό που θα βρεθεί στο Half Note δεν θα σταματά να σιγοτραγουδά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης