Επτά Ρωμαίοι στο εξώφυλλο του περιοδικού Metropolis

Επτά Ρωμαίοι στο εξώφυλλο του περιοδικού Metropolis

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» φωτογραφίζονται λίγο μετά την πρεμιέρα τους και ο Κωνσταντίνος Ρήγος εξηγεί πώς ο Τζορτζ Όργουελ αποτέλεσε έμπνευση για τη σκηνοθεσία του

Επτά Ρωμαίοι στο εξώφυλλο του περιοδικού Metropolis
O Κωνσταντίνος Ρήγος αποφάσισε φέτος να καταπιαστεί με ένα έργο από το κλασικό ρεπερτόριο. Το αρχέτυπο των αιώνιων εραστών, όπως το διαμόρφωσε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ το 1595, παραμένει ένα από τα αγαπημένα έργα όλων των σκηνοθετών του κόσμου. Το «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» έχει ανέβει χιλιάδες φορές από κλασικούς, αλλά και πρωτοποριακούς σκηνοθέτες σε όλο τον κόσμο και τώρα ήρθε η σειρά του Ρήγου να παρουσιάσει μέσα από τη δική του οπτική το ερωτευμένο ζευγάρι, αλλά και την διένεξη μεταξύ των δύο αντίπαλων οικογενειών. Από τις 19 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά εμφανίζονται δύο Ιουλιέτες, επτά Ρωμαίοι, ένας ιερέας, μια υψίφωνος, μια μέτζο σοπράνο και 34 νέοι ηθοποιοί οι οποίοι ερωτεύονται, τραγουδούν, χορεύουν, παλεύουν, συγκρούονται και παθιάζονται αναζητώντας μια άλλη ζωή.

Στο τεύχος φιλοξενούνται ακόμα ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Γιώτα Νέγκα που ετοίμασαν έναν δίσκο με… προσωπικά υλικά, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, που περιγράφει το όραμά του για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας καθώς και η Αμαλία Αρσένη η οποία πρωταγωνιστεί στο ερωτικό τρίγωνο του Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια».

Κλείσιμο
Ξεφυλλίστε ηλεκτρονικά το τεύχος εδώ:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης