Από το προσωπικό στο συλλογικό

Από το προσωπικό στο συλλογικό

Μία perfomance που εξερευνά την ελληνική ταυτότητα στην εποχή της κρίσης παρουσιάζει η Ελένη Μυλωνά στο Βοοze Cooperativa στις 22, 23, 25 και 27 Φεβρουαρίου

Από το προσωπικό στο συλλογικό
Μία ξεχωριστή perfomance που εξερευνά την ελληνική ταυτότητα στην εποχή της μεγάλης κρίσης παρουσιάζει η Ελένη Μυλωνά
στο Βοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) στις 22, 23, 25 και 27 Φεβρουαρίου. Ο λόγος συναντά την κίνηση, τον ήχο και τη σιωπή σε μία προσπάθεια να χαρτογραφηθεί ένας φαντασιακός χώρος όπου το προσωπικό βίωμα διαπλέκεται με τη συλλογική εμπειρία.

Κλείσιμο
«Greece A Cry ή από το προσωπικό στο συλλογικό» είναι ο τίτλος αυτής της ιδιαίτερης 40λεπτης perfomance, που έχει το βλέμμα της στραμμένο στο ψυχολογικό, κοινωνικό και διυποκειμενικό τώρα. Ένα παρόν που χωρίς να κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν απευθύνεται στο μέλλον. Ένα τώρα νοσταλγικό και επιθετικό ταυτόχρονα.

Η Ελένη Μυλωνά, που παρουσιάζει την perfomance έχοντας και την καλλιτεχνική της επιμέλεια, εμπνεύστηκε το «Greece A Cry ή από το προσωπικό στο συλλογικό» απ’ όσα συμβαίνουν μέσα μας και έξω μας στην Ελλάδα της τελευταίας εξαετίας. Είναι η προσωπική της ματιά που αποκτά συλλογικά χρακτηριστικά. Είναι μία νέα διαπραγμάτευση με τον χρόνο, την υφή του και την ποιότητά του, έτσι ώστε το παρόν να μη μοιάζει πια ματαιωμένο. Είναι το άνοιγμα χωρίς ενοχές στο καθημερινό και το τετριμμένο στην πυρηνική τους διάσταση.



Μία perfomance δεν είναι ακριβώς μία παράσταση με την τυπική έννοια. Είναι κάτι πολύ πιο προσωπικό σε πρώτο επίπεδο. Είναι μία προσπάθεια του εκάστοτε καλλιτέχνη να πειραματιστεί, να αναρωτηθεί, να στοχαστεί και να ανακαλύψει νέους εκφραστικούς δρόμους. Αυτή, όμως, η προσωπική αναζήτηση αποκτά συλλογικά χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζοντας κάτι από το καθέναν μας. Κάπως έτσι το «εγώ» γίνεται «εμείς».

Μία perfomance δεν είναι ποτέ μία παγιωμένη κατάσταση. Είναι κάτι που συνεχώς εξελίσσεται από τον καλλιτέχνη με βάση και τα όσα προσλαμβάνει από το κοινό. Είναι ένα work in project που απαιτεί και τη συμμετοχή σας. Όχι με την τυπική έννοια της διάδρασης, όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά μέσα από την κατάθεση της άποψής σας. Γι’ αυτό και στο τέλος της συγκεκριμένης perfomance η Ελένη Μυλωνά και οι συνεργάτες καλούν το κοινό να δώσει γραπτώς, εάν το επιθυμεί, την κριτική του. Οι κριτικές του κοινού λειτουργούν ως κατευθυντήρια γραμμή για την καλλιτέχνιδα, η οποία με βάση αυτές εξελίσσει το κομμάτι της.

Το «Greece A Cry ή από το προσωπικό στο συλλογικό» έχει ήδη παρουσιαστεί στο Βερολίνο, στη Ζυρίχη και τη Θεσσαλονίκη ενώ θα παρουσιαστεί στη Βασιλεία στα πλαίσια του GZ International Fair of Contemporary Art '16. Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του χώρου στο Booze είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (καθημερινά 15:30-19:30 στο 6950 686 277). Δεν υπάρχει είσοδος, αλλά ελεύθερη συνεισφορά από το κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης