Η έξυπνη λάμπα… ανάκρισης που γύρευες για το σπίτι σου

Η έξυπνη λάμπα… ανάκρισης που γύρευες για το σπίτι σου

Σχεδιαστές από την Αυστρία «πάντρεψαν» το ντιζάιν με έξυπνες λειτουργίες, δημιουργώντας το Fluxo 

Η έξυπνη λάμπα… ανάκρισης που γύρευες για το σπίτι σου
Υπάρχει ένα έξυπνο φωτιστικό που θυμίζει λίγο... λάμπα ανάκρισης. Αντί να αυξομειώνει μόνο την ένταση του φωτός, όπως το συνηθίζουν τα περισσότερα φωτιστικά της κατηγορίας, το Fluxo κατευθύνει τη δέσμη φωτός προς την κατεύθυνση που θέλεις, χρησιμοποιώντας απλά ένα app στη φορητή συσκευή σου με λειτουργικό iOS και Android. Παράλληλα, μπορεί να κάνει αυτό που κάνουν και οι άλλες λάμπες, να «παίζει» με την ένταση (με 300 LEDs, στο 100% της έντασης φτάνει στα 2800 lumen - ισοδύναμο με μία λάμπα πυρακτώσεως 200W), αλλά και να αλλάξει χρώμα στον φωτισμό (κόκκινο, πράσινο, μπλε και ασφαλώς λευκό), ανάλογα με τη διάθεσή σου.

Κλείσιμο


Το Fluxo αναλύει τη συμπεριφορά σου καταγράφοντας τι είδους φωτισμό επιλέγεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσπαθεί να επαναλαμβάνει αυτό το μοτίβο για να σε διευκολύνει ακόμα περισσότερο. Τέλος, μπορεί άνετα να μετατραπεί σε… φάρο, καθώς χάρη είναι σε θέση να ανιχνεύσει την παρουσία σου μέσα στο σκοτάδι και να φωτίσει τον χώρο, για να μη φας τα μούτρα σου, ενώ σβήνει αφότου αποχωρήσεις. Ο σχεδιασμός του του εξασφάλισε Αργυρό Βραβείο στα London Design Award 2015.



Η καμπάνια τρέχει στο Kickstarter από τις 9 Δεκεμβρίου. Σε λιγότερο από 11 ώρες συγκέντρωσε το αρχικό ζητούμενο ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή έχει προσελκύσει περισσότερους από 650 υποστηρικτές και περισσότερα από 270 χιλιάδες ευρώ. Για να ευχαριστήσουν το κοινό τους, οι Αυστριακοί δημιουργοί του Fluxo αποφάσισαν να προσφέρουν ένα μπόνους, τη λειτουργία Dynamic Light Scenes. Με αυτή, το φωτιστικό προσομοιώνει τις εξωτερικές συνθήκες φωτός, ανάλογα με την ώρα: ανατολή, μεσημέρι, δύση, ενώ υπάρχει και η επιλογή «πάρτι», όπου το Fluxo αλλάζει διαδοχικά χρώματα για να φτιάξει ατμόσφαιρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης