Ετοιμάσου σωστά για τις διακοπές σου

Ετοιμάσου σωστά για τις διακοπές σου

Το jamjar.gr προσφέρει tips και μυστικά για να φτιάξεις σωστά τη βαλίτσα σου! 

Ετοιμάσου σωστά για τις διακοπές σου
Θα πάει μακριά η βαλίτσα; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το σημαντικό είναι να τα χωρέσει όλα, να μην ξεπατωθείς στο κουβάλημα (οκ, και να μη σου βγει το όνομα ότι κουβάλησες πάλι -συκοφαντίες- όλη τη ντουλάπα) και φυσικά να φτάσει σώο το περιεχόμενό της στον προορισμό του. Και ναι! Δεν χρειάζεται να ανήκεις στον αστερισμό του Παρθένου για να αντιληφθείς ότι μία καλά οργανωμένη βαλίτσα είναι η καλύτερη αρχή για ξένοιαστες και ανέμελες διακοπές. Το Jamjar, το πρώτο ελληνικό online department store με ιδιαίτερες χειροποίητες δημιουργίες, σου δίνει ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για να μην πελαγώσεις με το πακετάρισμα.

Οργανώσου

Κλείσιμο
'Ενα παλιό κινέζικό ρητό λέει: «Μην αφήνεις το φτιάξιμο της βαλίτσας την τελευταία στιγμή». Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο ρητό, αλλά η επίκληση στην αυθεντία είναι ένα ισχυρό μέσο πειθούς. Κι όμως, εσύ πάντα λίγο πριν φύγεις για λιμάνι τρέχεις να προλάβεις να στεγνώσεις με πιστολάκι το αγαπημένο σου μπλουζάκι για να το χώσεις άρτσι μπούρτσι στη βαλίτσα σου. Άρχισε, λοιπόν, μερικές μέρες νωρίτερα πλένοντας τα ρούχα που θα πάρεις μαζί και ξεκίνα να πακετάρεις μία-δύο μέρες νωρίτερα.

Tip: Mπες εδώ www.budgetdirect.com.au/packinglist και δες τι σκέφτηκαν αυτοί οι Αυστραλοί. Θα περάσεις μούρλια και θα οργανωθείς στο άψε-σβήσε!

Φτιάξε λίστες



1. Φτιάξε μία λίστα με τα άκρως απαραίτητα - αυτά που χρειάζεσαι πάντα μαζί (demakeup, αντηλιακό, αντικουνουπικό, παυσίπονα). Μία λίστα που μπορείς να χρησιμοποιείς σχεδόν σε κάθε σου ταξίδι και να τη συμβουλεύεσαι ή να την ανανεώνεις.

2. Αφού συμβουλευτείς τις προβλέψεις για τον καιρό, κάνε νοητά ένα day by day (και night by night) plan για τις διακοπές και κατάγραψε αναλυτικά τα outfits που θα χρειαστείς. Προσπάθησε να σκεφτείς τι θα φορέσεις και πώς θα το συνδυάσεις. Για παράδειγμα: «γαλάζιο καφτάνι, clutch από φελό, candelier earings, σανδάλια Renata». Nαι, τόσο αναλυτικά, γιατί έτσι αποκλείεις την περίπτωση να ετοιμάζεσαι ένα ωραίο δροσερό βραδάκι να βολτάρεις στο νησί και να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις παπούτσι που να ταιριάζει με τα ρούχα σου ή το φόρεμα φεγγίζει και δεν έχεις κατάλληλο εσώρουχο (ξέρω! Σου έχει τύχει κι εσένα).

3. Λίστα just before you go. Aν χωράει σε post-it, κόλλα τη πάνω στο κινητό σου. (Ελπίζουμε να μην το ξεχάσεις και αυτό μαζί). Γράψε σε αυτή τη λίστα ό,τι μπορεί να έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή ή ό,τι είναι SOS να πάρεις μαζί για το ταξίδι (οδοντόβουρτσα, φορτιστή κινητού, κλειδιά εξοχικού αν πας στο εξοχικό, εισιτήρια, πορτοφόλι κλπ).

Packing is the new partying

Αφού έχεις ολοκληρώσει την απαραίτητη προεργασία, ετοιμάσου για την πιο καίρια αποστολή. Το πακετάρισμα. Μη βαριέσαι! Σκέψου πού θα βρίσκεσαι σε λίγες μέρες, ώρες, οπλίσου με κουράγιο, πάτα play και ξεκίνα. Ο δεκάλογος του πακεταρίσματος:

1. Take a side. Είσαι τύπος του rolling ή του διπλώματος; Τυλίγοντας τα ρούχα σου σε ρολά εξασφαλίζεις χώρο και τα τσαλακώνεις λιγότερο. Αν είσαι, όμως, παραδοσιακός τύπος, ποιοι είμαστε εμείς που θα σου πούμε να μην τα διπλώσεις; (Ε;)

2. Don't take a side. Αν είσαι Δίδυμος και δεν ξέρεις ποιον τρόπο από τους δύο να επιλέξεις, λειτούργησε συνδυαστικά με τη μέθοδο tetris. Τύλιξε μπλουζάκια και ελαστικά ρούχα που είναι πιο εύκολο να τυλιχθούν και συμπλήρωσε με τα πιο ευαίσθητα ρούχα διπλωμένα.

3. Στήσιμο. Τοποθέτησε όλα τα βαριά αντικείμενα και όσα δεν κινδυνεύουν να σπάσουν στον πάτο της βαλίτσας σου, βάλε στη μέση όλα αυτά που δεν θες να τσαλακωθούν και τα πιο ευαίσθητα τελευταία.

4. Έτσι, τα πρώτα αντικείμενα που μπαίνουν στη βαλίτσα είναι πάντοτε τα παπούτσια. Αν είναι κλειστά μπορείς να τα γεμίσεις με κάλτσες για να μη χάνουν τη φόρμα τους. Τοποθέτησέ τα για ευνόητους λόγους σε ειδικές θήκες ή σακούλες. Καλύτερα ένα-ένα και όχι σε ζευγάρια για να κερδίσεις χώρο.

5. Πάρε μαζί σου το διπλάσιο αριθμό εσωρούχων από τις ημέρες που θα λείψεις. Βάλτα σε μία πάνινη θήκη και τοποθέτησέ τα σε κάποιο κενό στη βαλίτσα σου.

6. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί μία πλαστική τσάντα για τα άπλυτα.



7. Τοποθέτησε ανάμεσα στα ρούχα σου εύθραυστα αντικείμενα (laptop,άρωμα κλπ) για να τα προστατεύσεις, αν δεν πάρεις μαζί σου backpack ή άλλη χειραποσκευή.

8. Πάρε μαζί καλλυντικά σε συσκευασίες ταξιδίου. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εσύ, ποιος;

9. Αν ταξιδέψεις με αεροπλάνο, μην παραγεμίσεις με υγρά τις συσκευασίες. Υπάρχει ο κίνδυνος υπερχείλισης λόγω πίεσης. (Πόσο μπροστά συμβουλή;)

10. Μην πάρεις μαζί: α. ό,τι μπορείς να βρεις εκεί που θα πας. Αφρόλουτρα, πιστολάκια, κρέμες σώματος θα βρεις και στο ξενοδοχείο, β. Οδοντόκρεμα. Δεν θες να ανοίξει μέσα στη βαλίτσα. Κάποια γνωστή μας το έπαθε και δεν πέρασε καθόλου όμορφα. Θα βρεις σίγουρα εκεί!

Tα άκρως απαραίτητα για φέτος το καλοκαίρι

Ένα ζευγάρι, ethnic, μεγάλα, statement σκουλαρίκια.

Ένα passe passepartout navy maxi φόρεμα για πολλές εμφανίσεις.

Ένα κόσμημα με πολλούς τρόπους να το φορέσεις. Κρέμασε τα γυαλιά ηλίου σου για να μη τα χάσεις!

Φουλάρι για τα δροσερά βράδια δίπλα στη θάλασσα.

Μία alternative θήκη για το tablet σου για να κάνεις τις jamjarοαγορές σου από την παραλία.

Τα αγαπημένα σου σανδάλια.

Καλές διακοπές είπαμε; Ε! Θα το λέμε συνέχεια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης