Μία... παραστρατημένη στο Θέατρο Ολύμπια

Μία... παραστρατημένη στο Θέατρο Ολύμπια

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Μία... παραστρατημένη στο Θέατρο Ολύμπια
Το Citylifε επισκέπτεται την έκθεση Adhocracy στη Στέγη, απολαμβάνει την Τραβιάτα, παρακολουθεί την παράσταση «Το τάβλι», δροσίζεται με τους χυμούς του Fresh Juice Bar και δοκιμάζει καπέλα στο Craftwork in Progress.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Adhocracy

Προχωρώντας πέρα από την ιδέα του «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-It-Yourself) και τη μόδα των αυτοσχέδιων πολεοδομικών πρακτικών (Tactical Urbanism), η έκθεση Adhocracy στη Στέγη αναδεικνύει τα επιτεύγματα δημιουργών που καθοδηγούνται από τη βούληση να αλλάξουν το σύστημα, αλλάζοντας τον τρόπο που οι ίδιοι φτιάχνουν πράγματα. Οι δημιουργοί ακολουθούν μια δυναμική προσέγγιση για την επίλυση ενός προβλήματος σχεδιασμού χρησιμοποιώντας έναν ανοικτό κώδικα που δίνει έμφαση στην ιδέα των κοινών σε σχέση με την παραγωγή. Για να κατανοήσει κανείς ακόμα πιο εύκολα την ιδέα της έκθεσης, αλλά και την κάθε δημιουργία ξεχωριστά, στην είσοδο υπάρχουν οδηγίες για να κατεβάσεις πανεύκολα ένα application που θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στη συνέχεια. Σκανάροντας το κάθε έργο με αυτό θα βρεις πληροφορίες, βίντεο και αναλυτικό κείμενο με ό,τι ακριβώς θέλεις να μάθεις.

Tip
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου.

Τραβιάτα

Μία από τις πιο διάσημες μελωδίες στην ιστορία της όπερας, αυτή της Τραβιάτα του Βέρντι, θα απολαύσει το κοινό έως τις 23 Μαΐου στο Θέατρο Ολύμπια. Με τη διάσημη όπερα και την τραγική ιστορία της «Κυρίας με τις καμέλιες», η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει για τη φετινή σεζόν τις παραστάσεις της στο θέατρο της Ακαδημίας. Η ιστορία του μεγάλου έρωτα της εταίρας με τον γόνο καλής οικογένειας από το Παρίσι γοητεύει το κοινό από το 1853 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Τεάτρο Φενίτσε της Βενετίας. Και παρόλο που η επίσημη πρώτη του ήταν ένα φιάσκο, σύμφωνα με τον ίδιο τον συνθέτη, από τότε ανεβαίνει σε θέατρα όλου του κόσμου και δεν σταματάει να συγκινεί.

Tip
Η Τραβιάτα παρουσιάζεται στις 20, 22 και 23 Μαΐου.

Το τάβλι

Κλείνοντας 10 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Κεχαΐδη, η κορυφαία νεοελληνική σάτιρα «Το τάβλι» παίρνει σάρκα και οστά από τις 30 Μαϊου στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ο Δημήτρης Λάλος στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και οι ηθοποιοί Σταύρος Καλλιγάς και Σαμουήλ Ακίνολα, έχοντας κρατήσει αυτούσιο το κείμενο του συγγραφέα, καταθέτουν την προσωπική τους ματιά πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του νέου ελληνικού θεάτρου. Πρωτοανεβασμένο το 1972 από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης, το έργο του Κεχαΐδη (σε συνεργασία με την Ελένη Χαβιαρά), με την ιδιότυπη γραφή του καθημερινού λόγου και τον αιχμηρό πολιτικό προβληματισμό φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Tip
Το Θέατρο της Ακαδημίας Πλάτωνος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Μαραθωνομάχων στον Βοτανικό.

Fresh Juice Bar

Εδώ και δύο μήνες ένα νέο μαγαζί έχει έρθει να μας θυμίσει πόσο γευστικοί είναι οι χυμοί φρούτων και πόσο μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας οι χυμοί λαχανικών. Η νέα τάση που κατέφτασε το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα θέλει το καρότο, το σπανάκι και το παντζάρι να ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους και να αποτελούν την τέλεια συνταγή για ένα πρωινό ρόφημα. Αν δεν είστε αρκετά τολμηροί, ζητήστε από τους υπεύθυνους του καταστήματος να σας προτείνουν έναν συνδυασμό φρούτων και λαχανικών που δεν θα σας ξενίζει στη γεύση.

Tip
Το Fresh Juice Bar βρίσκεται στην οδό Περικλέους 24 στο Σύνταγμα.

Craftwork in Progress

Το κατάστημα C.I.P. λειτουργεί ως ένα συνεργατικό εργαστήριο και showroom των εικαστικών Κωνσταντίνας Βαφειάδου και Παυλίνας Βερούκη. Η Κωνσταντίνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την προσωπική της συλλογή χειροποίητων καπέλων με την επωνυμία Blanc, τα οποία φτιάχνει στο χέρι με βάση παραδοσιακές πρακτικές της πιλοποιίας, αλλά και σύγχρονες τεχνικές, ενώ η Παυλίνα ασχολείται με το κόσμημα υπό το όνομα Pavlina Alexia Jewel. Στόχος και των δύο είναι η δημιουργική συμβίωση, ο πειραματισμός και η συνέργεια μεταξύ δύο παράλληλων δημιουργικών χώρων.

Tip
To Craftwork in Progress βρίσκεται στη Στοά Εμπόρων, Βουλής 8-10.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης