Μισό δισ. επένδυση της Volvo στις ΗΠΑ

Μισό δισ. επένδυση της Volvo στις ΗΠΑ

Ενδεικτική της σημασίας της αμερικανικής αγοράς για τη Volvo είναι η είδηση πως η σουηδική μάρκα επενδύει σε δημιουργία εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Μισό δισ. επένδυση της Volvo στις ΗΠΑ
Πρόκειται για επένδυση της τάξης των $500 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη μέχρι το 2020 του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για παγκόσμιες πωλήσεις 800.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Ήδη έχει καταρτιστεί μία λίστα με πιθανές τοποθεσίες κατασκευής του νέου εργοστασίου, με την τελική απόφαση όπως και την δυναμικότητα παραγωγής να ανακοινώνονται μέσα στη χρονιά. Η δημιουργία του νέου εργοστασίου ενισχύει την ανάπτυξη της Volvo Cars ως παγκόσμιου κατασκευαστή.

Κλείσιμο
Με εργοστάσια κατασκευής στη Σουηδία και το Βέλγιο να καλύπτουν τη ζήτηση στην Ευρώπη και τα δύο εργοστάσια της Κίνας να τροφοδοτούν την ασιατική ήπειρο, το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ αναμένεται να δώσει στη σουηδική μάρκα τον όγκο παραγωγής που της είναι απαραίτητος για να πετύχει τους στόχους της. Βέβαια η συγκεκριμένη αγορά μόνο νέα δεν είναι για τη Volvo.

Η παρουσία της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού ξεκίνησε το 1955. Μισό και πλέον αιώνα μετά, ήρθε η ώρα δημιουργίας μίας μονάδας παραγωγής εκεί, ώστε να μειωθεί δραματικά ο χρόνος παράδοσης των αυτοκινήτων αλλά και οι όποιες επιπτώσεις από την ισοτιμία της ισχυρής σουηδικής κορώνας απέναντι στο δολάριο ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την ιστορία της Volvo σε ένα video με Ελληνικούς υπότιτλους 7 λεπτών



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης