Γκαλένα Βελίκοβα: Dancing with the baby!

Γκαλένα Βελίκοβα: Dancing with the baby!

Αν δεν είναι ικανή ούτε η δεύτερη εγκυμοσύνη να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό της ζωής της, τότε τίποτα δεν θα μπορέσει να τη σταματήσει. Μολονότι ετοιμόγεννη, η Γκαλένα Βελίκοβα εξακολουθεί να κινείται διαρκώς ανάμεσα στις σχολές της, το «Dancing with the stars» και το διδακτορικό της για τη θεραπευτική λειτουργία του χορού

Γκαλένα Βελίκοβα: Dancing with the baby!
Μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της διανύει αυτό τον καιρό η Γκαλένα Βελίκοβα, καθώς, μετά τη γέννηση της πρωτότοκης κόρης της, Κασσιανής, πριν από ενάμισι χρόνο, ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο τον δεύτερο καρπό του έρωτά της με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Χαϊνά. Βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και παρ’ όλα αυτά είναι αεικίνητη. Δεν έχει λείψει από κανένα γύρισμα του «Dancing with the stars» και διευθύνει τις σχολές χορού της. Και σαν να μην ήταν ήδη πολλά όλα αυτά, εκπονεί το διδακτορικό της σχετικά με τον χορό, την κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ σε πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

- Ηθελες δεύτερο παιδί τόσο σύντομα; Επιθυμούσα ένα δεύτερο παιδί, αλλά δεν το είχα σκεφτεί τόσο άμεσα. Εχω διαβάσει ότι τα παιδιά επιλέγουν τους γονείς τους και μάλλον αυτό συνέβη.
Κλείσιμο

- Πώς νιώθεις τώρα που πλησιάζει η ώρα του τοκετού;
Είμαι ήδη στη διαδικασία να ξυπνάω το βράδυ, να μην κοιμάμαι πολύ, αφού η Κασσιανή είναι μόλις 16 μηνών. Είμαι συντονισμένη με τη νοοτροπία της ανατροφής μωρών και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Ολο αυτό είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για μένα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήμουν αφοσιωμένη αποκλειστικά στη δουλειά μου.

- Πόσο άλλαξε η καθημερινότητά σου με τη γέννηση της Κασσιανής; Ηρθαν τα πάνω κάτω. Κάποτε η προτεραιότητά μου ήταν να εξελιχθώ στη δουλειά μου, να προχωρήσω. Τώρα ακυρώνω πολλές δουλειές και έχω βάλει πάνω απ’ όλα το παιδί μου. Οι ανάγκες του παιδιού και της οικογένειάς μου είναι αυτό που με γεμίζει και με ικανοποιεί. Νιώθω ευτυχισμένη. Αφήνεις άλλα πράγματα πίσω, αλλά δεν σου κοστίζει. Αλλάζεις τα όνειρά σου και τα οράματά σου. Δεν δίνεις βάση σε πολλά ζητήματα που παλαιότερα σε άγχωναν.

- Βρήκες άλλο νόημα στη ζωή σου; Το παιδί άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου γενικά για το νόημα της ζωής και τη σημαντικότητα των πραγμάτων. Παλιά, μια επαγγελματική πρόταση ή ένα καλό αποτέλεσμα με έκανε ευτυχισμένη, τώρα απλώς χαίρομαι. Το παιδί και η οικογένειά μου με κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη.

- Είσαι έτοιμη για το δεύτερο παιδί;
Στο πρώτο παιδί ο φόβος είναι μεγάλος, διότι η διαδικασία της εγκυμοσύνης είναι πρωτόγνωρη για κάθε γυναίκα. Στο δεύτερο παιδί, επειδή το έχεις αντιμετωπίσει, γνωρίζεις τι είναι σημαντικό και τι είναι φυσιολογικό. Το ελέγχεις καλύτερα. Αυτό που με αγχώνει είναι τι θα γίνει αφού γεννηθεί το δεύτερο παιδί. Απ’ ό,τι μου λένε φίλες μου, τον πρώτο καιρό θα είναι δύσκολα, θα κλαίνε και τα δύο παιδιά συγχρόνως, γιατί μπορεί να πεινάνε κ.λπ. Και τότε να δούμε σε ποιο θα τρέχω πρώτα. Χαίρομαι που και το δεύτερο παιδί είναι κοριτσάκι. Το σπίτι είναι πλέον ροζ. Ο Κώστας, ο άντρας μου, είναι τρελαμένος από τη χαρά του και τα συναισθήματά μας δεν περιγράφονται.

- Υπάρχει κάτι που φοβάσαι; Τα πάντα. Οταν μένεις έγκυος η λέξη «φόβος» είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Φοβάσαι τα πάντα και συνέχεια. Θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό θα το ελέγξω καλύτερα. Εχω χρόνο μπροστά μου. Οταν λείπω, παίρνω τηλέφωνο για να δω ότι είναι όλα καλά. Και όταν είμαι στο σπίτι, με το πρώτο βηχαλάκι λέω ότι το παιδί αρρώστησε, πιάνω συνέχεια το μέτωπο της Κασσιανής να δω αν η θερμοκρασία της είναι φυσιολογική. Ζω σε έναν μόνιμο φόβο ότι θα αρρωστήσει.

- Σήμερα είναι ο τελικός του «Dancing with the stars». Πιστεύεις ότι θα κερδίσει η Μορφούλα Ντώνα ή η Ειρήνη Παπαδοπούλου; Αυτή τη φορά ο τελικός του «Dancing with the stars» είναι γυναικεία υπόθεση. Σε αυτό τον κύκλο είχαμε μεγάλο ανταγωνισμό, είχαμε περισσότερο freestyle στον χορό και ανατροπές. Αν σκεφτώ το προηγούμενο «Dancing», δεν περίμενα ότι ο Ησαΐας Ματιάμπα θα έφτανε στον τελικό και θα κέρδιζε. Το καλό στον τελικό είναι ότι δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν μπορώ όμως να πω ποια θα κερδίσει γιατί εξαρτάται από το πώς θα χορέψουν τα δύο ζευγάρια.

- Πίστευες ότι η Μορφούλα θα φτάσει στον τελικό; Ναι, το πίστευα γιατί είναι πρώτη στη βαθμολογία της επιτροπής στο 99% των εμφανίσεών της. Οσο για την Ειρήνη, ήταν έκπληξη, αλλά θεωρώ ότι εξελίχθηκε. Αλλωστε, από το πρώτο live χόρεψε μια δυναμική σάμπα, όπου ουσιαστικά δήλωσε ότι ήρθε για να μείνει.

- Δεν είναι όμως αδικία να συμμετέχει η Μορφούλα, που είναι πρωταθλήτρια ρυθμικής; Πέρσι είχαμε την Κλέλια Πανταζή που ήταν Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική και δεν πήγε στον τελικό. Και κέρδισε ο Ματιάμπα που δεν είχε καμία σχέση. Και στο εξωτερικό έτσι συμβαίνει. Ακόμα, μην ξεχνάς ότι οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές είναι πιο αναγνωρίσιμοι από τους αθλητές, τους οποίους ψηφίζει ο κόσμος και παραμένουν στο παιχνίδι. Οι αθλητές έχουν το θετικό της γυμναστικής, αλλά οι υπόλοιποι τη δημοφιλία στον κόσμο.



Μαζί με τον Αλέξη Κωστάλα στο «Dancing with the stars»

- Πίστευες ότι θα ήταν κάποιος άλλος στον τελικό, ο οποίος όμως τελικά έφυγε; Πίστευα ότι θα ήταν η Νικολέττα Καρρά. Ηταν αριστοκρατική στους ballroom χορούς και μέσα στο κλίμα και στο πνεύμα στους λάτιν χορούς. Ακόμα θα αναφέρω τον Χρήστο Σπανό, ο οποίος εξελίχθηκε εξαιρετικά αλλά είχε το ατύχημα και αποχώρησε.

- Θα συνεχιστεί το «Dancing with the stars»; Αυτό εξαρτάται από τον προγραμματισμό του καναλιού.

- Πώς σου φάνηκε η συμμετοχή του Λάκη Γαβαλά στην επιτροπή;
Ηταν μια διαφορετική πρόταση. Είναι ευφυής, με μοναδικό styling. Αφού κάθε Κυριακή περιμένω να δω την εμφάνισή του και αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα του σόου στην τηλεόραση. Χάρηκα που ήταν μαζί μας φέτος, γιατί έδωσε μια διαφορετική νότα.

- Στα «Galena’s Dance Studios» πολλοί επώνυμοι κάνουν μαθήματα χορού. Ποιους θα ξεχώριζες ως κρυφά ταλέντα; Εχω κάνει μαθήματα χορού σε πολλούς: στη Δούκισσα Νομικού, στη Φαίη Σκορδά, στη Ζέτα Μαρκυπούλια, στην Ντορέττα Παπαδημητρίου, στον Μιχάλη Μουρούτσο, στην Ελεονώρα Μελέτη κ.ά. Ολοι τους ήταν καλοί και θα μπορούσαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χορό κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι επώνυμοι είναι επιτυχημένοι στον τομέα τους γιατί έχουν στον χαρακτήρα τους πείσμα και πειθαρχία, στοιχεία που χρειάζονται στον χορό. Αυτή όμως που ήταν ξεχωριστή περίπτωση ταλέντου ήταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

- Διευθύνεις τις σχολές χορού, είσαι στο «Dancing with the stars», ενώ ταυτόχρονα κάνεις διδακτορικό στη θεραπεία της κατάθλιψης και του Αλτσχάιμερ μέσω του χορού. Πώς τα καταφέρνεις όλα αυτά; Στις σχολές μου έχω πολύ καλούς συνεργάτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εχω ακυρώσει όλες τις επαγγελματικές προτάσεις ως διεθνής κριτής και, από την άλλη, κάνω το διδακτορικό μου στη Σόφια. Και ήδη έχω κάνει μια διάλεξη στο διεθνές συνέδριο της UNESCO που έγινε στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Οσο για το «Dancing», ευτυχώς δεν μου παίρνει πολύ χρόνο και πιστεύω ότι τα καταφέρνω όπως όλες οι εργαζόμενες μητέρες. Επίσης, είμαι τυχερή γιατί έχω πολύ καλή εγκυμοσύνη και έτσι μπορώ να κάνω όλες τις δραστηριότητές μου, πάντα με τη συμβουλή του γιατρού μου. Βέβαια, κάποια στιγμή μου είπε ότι είμαι λίγο τρελή που δουλεύω σε τέτοιους ρυθμούς... 

- Ο χορός βοηθά στην κατάθλιψη και στο Αλτσχάιμερ;
Σύμφωνα με στατιστικές, ο χορός έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Παράλληλα όμως με τον χορό πρέπει να εφαρμόζεται σωστή διατροφή και λήψη συγκεκριμένων βιταμινών. Η κατάθλιψη βελτιώνεται αισθητά μέσα από ομαδικά μαθήματα, συν την κατάλληλη διατροφή και τα συμπληρώματα. Η κατάθλιψη βρίσκεται στο μυαλό μας. Οταν συνειδητοποιείς πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σαν κι εσένα με το ίδιο πρόβλημα, βλέπεις ότι μπορείς να το χειριστείς καλύτερα. Χορεύοντας, το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα και αυτό βοηθά στο να οξυγονώνεται ο οργανισμός και να λειτουργεί σωστά. Οταν κάνεις χορό και γενικότερα γυμναστική, ενεργοποιείται η ενδορφίνη, η ορμόνη της ευτυχίας, η οποία και καταπολεμά την κατάθλιψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης