Evangeline Lilly: «Θήλαζα στα διαλείμματα των γυρισμάτων»

Evangeline Lilly: «Θήλαζα στα διαλείμματα των γυρισμάτων»

Η πρόταση ήρθε ενω ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι μετά τη γέννηση του μωρού της και σκεφτόταν να απέχει από την υποκριτική: «Θέλεις να παίξεις στη νέα ταινία The Hobbit του Peter Jackson;». Κι ενώ σκεφτόταν να γράψει ένα βιβλίο, τελικά και στην ταινία έπαιξε και βιβλίο έγραψε.

Evangeline Lilly: «Θήλαζα στα διαλείμματα των γυρισμάτων»
Πώς βρέθηκες στην ταινία The Hobbit: The Desolation of Smaug;
Ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου, λίγο καιρό μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού (κυριολεκτικά λίγο μετά!) και έλαβα ένα τηλεφώνημα. «Ο Peter Jackson θα ήθελε να παίξεις ένα Elf στην επόμενη ταινία του, Hobbit. Θα μπορούσες να κανονίσουμε ένα ραντεβού με την ομάδα του για να συζητήσεις την πιθανότητα;». Ήμουν σε φάση που θεωρούσα πως θα απέχω για κάποιο καιρό από την ηθοποιία, θα αφιερωνόμουν στη μητρότητα και θα επιχειρούσα μια νέα καριέρα στη συγγραφή. Όμως, το Hobbit ήταν το αγαπημένο μου βιβλίο όταν ήμουν έφηβη. Και τα Lord of the Rings του Peter Jackson ήταν οι πιο αγαπημένες μου ταινίες. Και ήμουν τεράστια φαν των βιβλίων του J.R.R. Tolkien. Έτσι είπα μέσα μου «πρέπει να κάνεις αυτό το τηλεφώνημα, δεν μπορείς να πεις “όχι” σε αυτή την πρόταση». Ήξερα επίσης από διάφορους ανθρώπους του χώρου, που είχαν δουλέψει με τον Jackson και την ομάδα του, πως είναι υπέροχο να δουλεύεις μαζί τους. Έτσι, έκανα το τηλεφώνημα και μου είπαν πως θέλουν να παίξω ένα ξωτικό των δασών. Όταν ήμουν μικρή, φαντασιωνόμουν πως ήμουν ένα ξωτικό του δάσους. Πώς να πω “όχι”; Έτσι, όταν το μωρό μου έγινε 3 μηνών, πετάξαμε μαζί για τη Νέα Ζηλανδία.

Κλείσιμο


Πήρες μαζί σου και το μωρό;

Ναι! Και στα διαλείμματα θήλαζα κιόλας. Το κοστούμι μου ήταν μεσαιωνικού στιλ με απίστευτο layering. Έπρεπε να θηλάζω κάθε τρεις ώρες, οπότε, μόλις τελείωνα το γύρισμα, έτρεχα στο trailer μου και είχα δύο στιλίστες για να με βοηθήσουν να το βγάλω! Από την άλλη, ήμουν ακόμη τόσο επικεντρωμένη στο μωρό, που ένιωθα ήρεμη για την όλη φάση. Θέλω να πω πως το να είσαι μέρος μιας τέτοιας παραγωγής είναι κάτι που μπορεί να σου τσακίσει τα νεύρα. Υπάρχει μεγάλη πίεση, είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά ήμουν τόσο επικεντρωμένη αλλού, που τελικά ήμουν χαλαρή με την όλη κατάσταση και πέρασα υπέροχα.



Ο χαρακτήρας που υποδύεσαι, η Tauriel, είναι ένας νέος χαρακτήρας. Δεν αναλύεται στο βιβλίο.
Ήμουν πολύ τυχερή, γιατί ο χαρακτήρας μου είναι νέος, οπότε υπήρχε περιθώριο και για τους σεναριογράφους να μου αφήσουν ελεύθερο το πεδίο και να μου πουν «Πώς τη φαντάζεσαι και πώς θέλεις να τη δεις; Πώς θέλεις να συμβάλεις εσύ σε αυτήν;». Έβαλα πολλές από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου στην Tauriel, κάτι που είναι, βέβαια, δίκοπο μαχαίρι. Γιατί αν ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, θα θυμώσουν πολύ μαζί μου, αν δεν τους αρέσει η Tauriel. Αλλά είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις μάζες που θα έρχονται προς το μέρος μου με πυρσούς για να με κάψουν. (γέλια)



Πώς είναι, λοιπόν, η Tauriel;

Είναι μια πολύ δυναμική γυναικεία φιγούρα, γιατί είναι η αρχηγός της Elven Guard. Είναι μια αδίστακτη, χαρισματική αγωνίστρια. Αλλά αυτό που μου αρέσει σε αυτήν και την κάνει πιο δυνατή στο μυαλό μου είναι πως δεν είναι γυναίκα, αλλά Elf. Γι’ αυτό και μάχεται, παλεύει για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Όταν βλέπω ταινίες όπου γυναίκες ρίχνουν ξύλο, η επιθετικότητά τους θυμίζει γυναίκες που μιμούνται άντρες. Όμως δεν πιστεύω πως μια γυναίκα θα πρέπει να φιλοδοξεί να γίνει σαν άντρας, αλλά μια πιο πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού της. Στο μυαλό μου αυτό σημαίνει πως πρέπει να διατηρεί τις θηλυκές της αρετές, να είναι συμπονετική, να έχει χάρη, ομορφιά και να αγαπά. Στις ταινίες The Hobbit, σχεδόν όλοι οι αντρικοί χαρακτήρες έχουν εγωιστικά κίνητρα. Η Tauriel είναι από τους λίγους χαρακτήρες που έχει σαν κίνητρο τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Αυτό μου αρέσει περισσότερο σε αυτήν. Όταν σκέφτομαι ποιοι άλλοι χαρακτήρες μου τη θυμίζουν, οι δύο που μου έρχονται στο μυαλό είναι οι Gandalf και Galadriel. Και σκέφτομαι «έχω την καλύτερη παρέα». Αυτοί είναι οι δύο πιο αγαπημένοι μου χαρακτήρες στην τριλογία και είμαι περήφανη που είμαι στο δικό τους στρατόπεδο!



Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Peter Jackson;
Ο Peter είναι το αγαπημένο μου είδος σκηνοθέτη, γιατί δεν παίρνει τίποτα από όσα κάνει πολύ σοβαρά. Ξεκίνησε να κάνει ταινίες τρόμου στην πίσω αυλή του σπιτιού του και ακόμα κάπως έτσι το αντιμετωπίζει, δόξα τω Θεώ, γιατί δεν έχει γίνει εκείνο το είδος του κινηματογραφικού μεγιστάνα που νιώθει πως ο ήλιος και το φεγγάρι ανατέλλουν από αυτόν. Είναι πολύ ταπεινός και πολύ γλυκός, του αρέσει να γελά και να κάνει αστεία. Για κάποιο λόγο, όταν είμαι στο σετ μιας ταινίας εύκολα νιώθω φοβισμένη. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει, επειδή στη ζωή μου δεν είμαι καθόλου έτσι. Όμως, όταν είμαι σε ένα σετ και ο σκηνοθέτης είναι πολύ, πολύ σοβαρός ή αυστηρός ή κοσκινίζει το παραμικρό στην ερμηνεία μου, μπλοκάρω. Ψάχνω αυτή τη φυσική άνεση μέσα μου και απλά δεν υπάρχει, είναι απαίσιο το συναίσθημα. Είναι κάτι που δεν έχω πάθει ποτέ με τον Peter. Ήταν πάντα βοηθητικός, εύκολος στη συνεργασία και αξιαγάπητος. Και έχει τους πιο υπέροχους λοβούς αυτιών στο χώρο! Θα μπορούσα να τους τρίβω όλη μέρα. Τον αγαπώ. Ήταν απόλαυση να δουλεύουμε μαζί.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης