Γιούρκας Σεϊταρίδης: «H Ρεάλ είναι το απωθημένο μου»

Γιούρκας Σεϊταρίδης: «H Ρεάλ είναι το απωθημένο μου»

Η σχέση του με τον Παναθηναϊκό μετά το «διαζύγιο», η ομάδα-όνειρο που «έχασε» για πέντε μέρες, τα σχέδιά του όταν κρεμάσει τα παπούτσια του, αλλά και όσα πραγματικά ισχύουν για την προσωπική του ζωή, μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που τον ήθελαν ζευγάρι με τη Θωμαή Απέργη. Ο Γιούρκας μιλά για όλα.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: «H Ρεάλ είναι το απωθημένο μου»
Είναι μια σκηνή, δώδεκα χρόνια πριν, μετά από έναν αγώνα στη Λεωφόρο, που ο Γιούρκας δεν θα ξεχάσει ποτέ. Όπως και τα λόγια του Γιάννη Κυράστα, που ήταν τότε προπονητής του στον Παναθηναϊκό. «Είχα κάνει μια βλακεία μέσα στο παιχνίδι, είχα ήδη μία κίτρινη κάρτα και τσακωνόμουν με έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας –με την ΑΕΚ νομίζω παίζαμε– και θα έτρωγα δεύτερη κίτρινη. Μετά το παιχνίδι ο Κυράστας με κάλεσε στα αποδυτήρια για να μου μιλήσει. Όταν θύμωνε, ο κύριος Γιάννης έπαιρνε ένα χαμογελάκι ειρωνικό. Εγώ όμως δεν είχα αντιληφθεί ότι ήταν εκνευρισμένος, νόμιζα πως μου έκανε πλάκα έτσι όπως τον έβλεπα να χαμογελά. Βλέπεις, είχαμε κερδίσει 7-0. Και γυρνά και μου λέει “Μη γελάς όταν σου μιλάω” και μου δίνει ένα χαστούκι. Λίγο αργότερα, όμως, με κάλεσε στο γραφείο του. Ήμασταν οι δυο μας. “Συγνώμη που αντέδρασα έτσι. Αλλά όταν φύγεις από εδώ και πας να παίξεις στη Μίλαν, τη Μάντσεστερ ή τη Ρεάλ θα με θυμηθείς. Πρέπει να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου” μου είπε. Ήμουν 20 χρόνων τότε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως μου είχε πει για τη Ρεάλ, μια μετεγγραφή που για λίγες μόλις μέρες δεν έκατσε» λέει ο Γιούρκας στο People. «Από μικρός αγαπούσα τη Ρεάλ και την είχα σαν όνειρο, αλλά μου έμεινε και απωθημένο, γιατί τελικά είχα πρόταση από τη Ρεάλ, όμως είχα υπογράψει μόλις πέντε μέρες πριν με την Πόρτο στην Πορτογαλία και δεν μπόρεσα να πάω» εξηγεί.

Κλείσιμο


Πόρτο Πορτογαλίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Διναμό Μόσχας. Από τα 23 μέχρι τα 28 του έζησε στο εξωτερικό, παίζοντας σε μεγάλες ομάδες με δυνατά συμβόλαια. «Παίζοντας έξω δεν εξελίσσεσαι μόνο σαν αθλητής, αλλά και σαν άνθρωπος. Γνωρίζεις κι άλλες κουλτούρες, μαθαίνεις ξένες γλώσσες. Και στις τρεις χώρες που ήμουν έμαθα να μιλάω τη γλώσσα. Στη Ρωσία, επειδή ήταν δύσκολη η γλώσσα για να τη μάθεις μόνος σου, υπήρχε μια καθηγήτρια που έκανε εντατικά μαθήματα σε εμάς τους ξένους. Αν μάθεις να μιλάς, προσαρμόζεσαι πολύ καλύτερα» λέει ο Γιούρκας. 



H Ελλάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας
Ο Γιούρκας έχει ζήσει με την Εθνική μεγάλες διακρίσεις, με αποκορύφωμα το θρίαμβο του Euro το 2004. Την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά το παιχνίδι στο Βουκουρέστι, την πανηγύρισε από τον καναπέ του σπιτιού του. «Ως Έλληνας, χάρηκα πολύ και για την ομάδα και για τα παιδιά. Εννοείται πως θα ήθελα να είμαι κι εγώ στην ομάδα αυτή, αλλά στη φάση αυτή δεν γίνεται. Αφενός γιατί δεν έχω ομάδα, και όταν δεν έχεις ομάδα πώς να πας στην Εθνική, αφετέρου γιατί πιστεύω πως και να είχα ομάδα, δεν θα με καλούσε ο Santos – από ό,τι έχω δει, δεν με έχει στα πλάνα του. Αλλά ότι θα ήθελα να πάω, θα ήθελα». Πώς είναι η σχέση του με τον Παναθηναϊκό σήμερα; «Η σχέση μας είναι μια χαρά. Eπέστρεψα τέσσερα χρόνια στην ομάδα, έληξε το συμβόλαιό μου, δεν τα βρήκαμε στην ανανέωση και οι δρόμοι μας χώρισαν. Όμως δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό. Είναι η ομάδα μου» ξεκαθαρίζει, ενώ ομολογεί πως ενόψει μετεγγραφών οι βλέψεις του είναι για κάποια ομάδα του εξωτερικού. Αν, ωστόσο, υπάρξει μια καλή πρόταση από ελληνική ομάδα, θα τη σκεφτεί σοβαρά.



Έχει παίξει μπάλα σε μεγάλες ομάδες, έχει κάνει «χρυσές» μετεγγραφές με συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ, σε σχετικά μικρή ηλικία. Ένιωσε ποτέ πως ξεφεύγει; «Εκείνη τη στιγμή, άμα ξεφύγεις, δεν το καταλαβαίνεις. Το συνειδητοποιώ τώρα πως ένα-δυο πράγματα που είχα κάνει τότε μπορεί να ήταν υπερβολές. Πιστεύω πως σε αυτό το επίπεδο, επειδή ξέρω κι άλλα παιδιά στην ίδια φάση, όλοι ξεφεύγουν κάποια στιγμή. Μπορεί να ξοδέψεις περισσότερα σε ρούχα ή να πάρεις ένα ακριβό αμάξι». Η λατρεία του για τα γρήγορα αυτοκίνητα και η λευκή Lamborghini που οδηγούσε είχαν απασχολήσει και το lifestyle Τύπο. «Ήταν η τρέλα μου τα γρήγορα αμάξια, αλλά μου πέρασε. Πιστεύω πως ήταν της ηλικίας. Αλλά δεν έχω δει κάποιον άντρα αθλητή που να έβγαλε λεφτά και να μην είχε κάποια στιγμή ένα ακριβό αμάξι. Όλοι οι φίλοι μου σε αντίστοιχη φάση αγόρασαν ένα καλό αυτοκίνητο. Αλλά μεγαλώνοντας σου περνάει» εξηγεί. Σήμερα πάντως οδηγεί καθημερινά ένα Smart, ενώ έχει και ένα μεγάλο τζιπ, αν πάει ταξίδια με φίλους. «Η ταχύτητα ωραία είναι, αλλά τώρα προτιμώ να τρέχω με ένα καρτ που έχω μέσα στην πίστα» λέει. «Με την κρίση καταλαβαίνεις πως όλα είναι αλυσίδα και ο ένας επηρεάζει τον άλλο, χωρίς να το καταλαβαίνει. Δεν είναι μόνο πως δεν θέλεις να προκαλείς, μαζεύεσαι γιατί βάζεις τα πράγματα σε μια ρεαλιστική διάσταση. Όταν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου, αντιλαμβάνεσαι πως κάποια πράγματα δεν έχουν κανένα νόημα» παραδέχεται, πίνοντας μεταλλικό νερό σε ένα από τα μέσα τραπέζια του Moma, του café-restaurant που έχει τα τελευταία επτά χρόνια μαζί με ένα φίλο του και έχει αναλάβει η αδελφή του, Βικτώρια. Όσο για τη στιγμή που θα κρεμάσει τα παπούτσια του, σκέφτεται διάφορα, αλλά όχι την προπονητική, τουλάχιστον προς το παρόν. «Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό. Κι άλλα παιδιά που έχουν γίνει σήμερα προπονητές, όπως ο Τραϊανός Δέλλας ή ο Τάκης Φύσσας, που είναι μάνατζερ στην Εθνική, όταν έπαιζαν μπάλα δεν το είχαν σκεφτεί ποτέ πως θα κάνουν κάτι τέτοιο. Αυτό έρχεται σαν σκέψη όταν πια σταματήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα καταφέρω να προπονήσω 20-25 ποδοσφαιριστές, που είμαστε και κακομαθημένοι, πως θα είμαι ο ένας που θα πρέπει να τους βάλει σε τάξη. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Θα ήθελα, όμως, να δημιουργήσω κάποιο προπονητικό κέντρο για αθλητές και μη. Κάτι άλλο που έχω σκεφτεί, επειδή έχω γνωριμίες με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, αλλά και επειδή υπάρχουν παιδιά που έχουν μεγάλο ταλέντο και χάνονται, είναι το μάνατζμεντ ποδοσφαιριστών. Αν αξίζεις στο ποδόσφαιρο και έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που μπορεί να κινήσει κάποια νήματα προκειμένου να σε βοηθήσει, μπορείς να πας πολύ καλά».



Προσωπική ζωή
Πολλοί ποδοσφαιριστές κάνουν οικογένεια από μικροί, όμως ο Γιούρκας μέχρι σήμερα δεν είχε κάποια σχέση που να τον φέρει κοντά στο γάμο. «Θα ήθελα στο μέλλον να κάνω οικογένεια και παιδιά, έχω μεγαλώσει σε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Το πιο σημαντικό για να φτάσεις σε ένα τέτοιο σημείο είναι να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, μια κοπέλα που νιώθεις πως ταιριάζετε και αξίζει να είσαι μαζί της. Εγώ, επειδή ήμουν και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δεν έχει τύχει να βρω μια τέτοια κοπέλα». Οι σχέσεις του δεν έχουν απασχολήσει πολύ τα μίντια («Δεν είχα και πολλές μόνιμες σχέσεις για να απασχολήσουν» λέει), όμως πρόσφατα δημοσιεύματα τον ήθελαν ζευγάρι με τη Θωμαή Απέργη, μετά από δήλωσή του πως του αρέσουν οι μελαχρινές γυναίκες («όπως η Έφη Κυριάκου, η Όλγα Φαρμάκη και η Θωμαή Απέργη», όπως είχε πει). Ενοχλήθηκε με τα δημοσιεύματα αυτά; «Όταν γράφεται κάτι που ισχύει, δεν με ενοχλεί. Αν γραφτεί κάτι μόνο και μόνο για να με πληγώσει ή να με μειώσει σαν άνθρωπο, θα με πειράξει» εξηγεί. «Έχω πειραχτεί από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος έχει γράψει για μένα πράγματα σχετικά με την μπάλα, που δεν έστεκαν. Έβλεπες καθαρά πως έχει πρόβλημα μαζί μου και γράφει κάτι για να με προσβάλει, από κόμπλεξ και ζήλια. Πέρα από αυτό, δεν έχει γραφτεί κάτι που να με ενοχλήσει. Όταν κάτι που γράφεται είναι αλήθεια, καλό ή κακό, και για τα προσωπικά και για τα επαγγελματικά, δεν θα με πειράξει» παραδέχεται. Παρ’ όλα αυτά ξεκαθαρίζει πως αυτή την εποχή δεν είναι ερωτευμένος. Όσο για τη Θωμαή Απέργη και όσα γράφτηκαν, διευκρινίζει πως δεν είναι πλέον μαζί.



Κατά τα άλλα, ναι, έχει νιώσει πως ίσως κάποιες γυναίκες τον προσεγγίζουν για το πακέτο «ωραίος, πετυχημένος, αναγνωρίσιμος», αλλά αυτό δεν το θεωρεί απαραίτητα κακό, ενώ δεν τον απασχολεί καθόλου αν η σύντροφός του είναι αναγνωρίσιμη. «Η μόνη διαφορά είναι πως, αν είσαι με κάποια γνωστή, θα μαθευτεί, ενώ αν είσαι με μια κοπέλα που δεν είναι αναγνωρίσιμη, ο κόσμος δεν θα ασχοληθεί και τόσο, ακόμα κι αν σε βλέπει να κυκλοφορείς μαζί της. Σε αυτά τα θέματα, όμως, ο καθένας ακολουθεί την καρδιά του».



Όσο για όλα εκέινα που στερήθηκε τόσα χρόνια στον αθλητισμό, δεν μετανιώνει για τίποτα. «Όταν είσαι αθλητής, πάντα στερείσαι πράγματα. Δεν μπορείς να ξενυχτήσεις, να πιεις. Πρέπει να προσέχεις τι τρως και να είσαι τυπικός στο πρόγραμμά σου. Στερήθηκα, αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε, γιατί μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω».



Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης