Καρκίνος Προστάτη: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο

Καρκίνος Προστάτη: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο

Εκτός από εξαιρετικά θρεπτική και διαιτητική τροφή, τα μανιτάρια περιέχουν αντιοξειδωτικά που δυνητικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη έως και 17%

200331151132_andrew-ridley-bx0a2yq2hxs-unsplash
Η υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, αλλά και η θεραπευτική διάσταση συγκεκριμένων ειδών, όπως το reishi, το shitake, η αμανίτα μουσκάρια η μυγοκτόνος που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη εποχή, αλλά είναι γνωστά εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή κινέζικη, θεωρούνται δεδομένες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και μία έρευνα που συμπεραίνει ότι η συχνή κατανάλωση μανιταριών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Cancer και για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 36.000 άνδρες ηλικίας 40 έως 79 ετών για ένα διάστημα που ξεπερνούσε ακόμη και τις δύο δεκαετίες. Καταγράφηκαν διάφορες πληροφορίες για την υγεία τους, όπως η σωματική δραστηριότητα, το οικογενειακό και ιατρικό ιστορικό και η διατροφή. Οι πληροφορίες για τη διατροφή περιελάμβαναν 39 τρόφιμα και ποτά. Οι άνδρες παρακολουθήθηκαν στη συνέχεια για μια περίοδο που κυμαίνεται από 13 έως 25 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης