Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ποιες στενές σχέσεις είναι τοξικές για την υγεία

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ποιες στενές σχέσεις είναι τοξικές για την υγεία

Οι πολύ στενές σχέσεις με τους γονείς, τα αδέλφια ή άλλους συγγενείς μπορεί να φανούν πιο επιβλαβείς για την υγεία μας από μια ταραγμένη σχέση με οποιονδήποτε άλλο, σύμφωνα με τους ερευνητές

191203211936_family
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία μελέτησε τη σχέση των οικογενειακών δεσμών με την υγεία του ατόμου. Η ομάδα με επικεφαλής την Patricia N. E. Roberson, επίκουρη καθηγήτρια στο Tμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου του Tennessee, και τη συμμετοχή των σταθερών συνεργατών της Sarah Woods, από το Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας και Jacob Priest του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, εξέτασε δεδομένα που συλλέχθηκαν σε διάστημα περίπου 20 ετών (1995-2014) από δείγμα 2.802 συμμετεχόντων ηλκίας κατά μέσο όρο 45 ετών.

«Θέλαμε να κατανοήσουμε πώς οι οικογενειακές σχέσεις, συγκριτικά με τις συζυγικές επηρεάζουν την υγεία σε βάθος χρόνου», αναφέρει η Roberson, που μελετά συστηματικά τις παραπάνω σχέσεις σε φτωχούς πληθυσμούς στα Απαλάχια, και πώς αυτές συνδέονται με χρόνιες παθήσεις, τον καρκίνο του στήθους και τον διαβήτη. Τόσο ο γάμος όσο και η οικογένεια συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση κατάθλιψης, άγχους και επηρεάζουν συνολικά την υγεία. «Διαπιστώσαμε ότι οι οικογενειακοί δεσμοί, με τις καλές και κακές τους εκφάνσεις, υπερκέρασαν τις γαμήλιες σχέσεις στην επίδρασή τους στην υγεία».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης