Ο ευάλωτος ψυχισμός του ισχυρού φύλου

Ο ευάλωτος ψυχισμός του ισχυρού φύλου

Η αλλαγή των ρόλων που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες μεταξύ των δύο φύλων, έκανε τον άνδρα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες να χάσει ουσιαστικά τον προσανατολισμό του, επηρεάζοντας την ψυχική του ισορροπία και προκαλώντας διάφορες ψυχικές παθήσεις

191112143119_man_depressed2
Ζούμε σε μια εποχή που συντελούνται δραματικές εξελίξεις στην δομή της κοινωνίας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους, που αναγκαστικά έβαλαν τη γυναίκα στην παραγωγή, η γυναίκα μέσα σε διάστημα μιας μόλις γενιάς, έγινε οικονομικά ανεξάρτητη και ανταγωνιστική στον επαγγελματικό στίβο. Παράλληλα η ανακάλυψη της αντισύλληψης, απελευθέρωσε την γυναίκα από την υποχρεωτική τεκνοποίηση. Τέλος η αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής, μείωσε την αξία της κληρονομικής πατρικής περιουσίας. Τα τρία αυτά ταυτόχρονα κοσμοϊστορικά γεγονότα, άλλαξαν άρδην την συσχέτιση των κοινωνικών ρόλων ανδρών και γυναικών.

Ο άνδρας πλέον δεν είναι ο πατέρας αφέντης. Αναγκάζεται να ανταγωνίζεται την γυναίκα, ενώ έχει ανατραφεί για «βασιλικά» καθήκοντα. Ο «κανακάρης» που η μητέρα του τον μεγάλωσε σαν πρίγκιπα, διαπιστώνει ότι οφείλει κάθε στιγμή να αποδεικνύει την αξία του. Τόσο στον επαγγελματικό στίβο, όσο ακόμα και στο στίβο των σχέσεων των δύο φύλων. Η γυναίκα πλέον δεν είναι ένας παθητικός αποδέκτης, ένα θήραμα, προορισμένο για τον αξιότερο κυνηγό. Άλλωστε ο άνδρας – κυνηγός δεν ανταγωνίζεται μόνο άλλους άνδρες, αλλά στο παιχνίδι έχουν μπει και οι γυναίκες με τα δικά τους όπλα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης