Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η διατροφή που ανακουφίζει τα συμπτώματα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η διατροφή που ανακουφίζει τα συμπτώματα

Υπάρχει ένα τρόφιμο που μπορεί να εξαιρεθεί από τη διατροφή και να οδηγήσει σε ύφεση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ποιο είναι αυτό;

xortofagia
Μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Nutrition.

Η Ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι χρόνια νόσος που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις οι οποίες εμφανίζονται θερμές, διογκωμένες, πονούν, μπορεί να είναι ερυθρές και έχουν μειωμένο εύρος κίνησης. Προσβάλλει σχεδόν όλες τις αρθρώσεις του σώματος και το αποτέλεσμα της είναι η καταστροφή του χόνδρου των οστών, των τενόντων και των συνδέσμων τους.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα εξοβελίζοντας το κόκκινο κρέας από τη διατροφή τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, κυρίως ο πόνος, ανακουφίζονται.

Οι ερευνητές ανέλυσαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από κλινικές έρευνες και μελέτες παρατήρησης και διαπίστωσαν ένα ισχυρό συσχετισμό ανάμεσα στη χορτοφαγική διατροφή και τη μείωση της φλεγμονής καθώς και τη βελτίωση των συμπτωμάτων της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης