Καρδιακή προσβολή: Η τροφή που μειώνει τον κίνδυνο

Καρδιακή προσβολή: Η τροφή που μειώνει τον κίνδυνο

Η συστηματική πρόσληψη συμπληρωμάτων ω-3 σχετίζει με μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων όχι όμως και εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με νέα έρευνα

ixthys
Αυτοί που λαμβάνουν καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίου ω-3 έχουν μικρότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή κάποιο άλλο καρδιαγγειακό νόσημα συγκριτικά με εκείνους που δεν παίρνουν, αν και δεν έχουν το αντίστοιχο όφελος σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στην Journal of the American Heart Association, αναδεικνύουν τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους αυτών των συμπληρωμάτων.

«Η συγκεκριμένη μετα-ανάλυση προσφέρει τα πιο σύγχρονα δεδομένα σχετικά με τις επιδράσεις των συμπληρωμάτων ω-3. Είναι εμφανές, ότι τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων συμπληρωμάτων είναι δοσοεξαρτώμενα», εξηγεί ο Yang Hu του τμήματος Διατροφής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστόνης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης