Εξωσωματική γονιμοποίηση: Τα σημάδια της στα γονίδια σβήνουν με την ενηλικίωση

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Τα σημάδια της στα γονίδια σβήνουν με την ενηλικίωση

Καθησυχαστική για τους γονείς που επιλέγουν τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μία νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής μπορούν να διορθώσουν οποιεσδήποτε επιγενετικές παρεκκλίσεις μπορεί να προκύψουν από αυτές τις τεχνικές

ivf
Προσωρινό είναι όποιο γενετικό κατάλοιπο αφήνουν οι τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα βρέφη. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Murdoch για το παιδί που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications. Σύμφωνα με την έρευνα τα σημάδια που παρουσιάζονται στην πρώιμη ανάπτυξη και μπορεί να επηρεάσουν τα γονίδια είναι προσωρινά.

Η μελέτη σχεδιάστηκε για να εξετάσει πόσο συχνά προκύπτουν επιγενετικές αλλαγές που οφείλονται στην τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και αν υπήρχαν οποιεσδήποτε διαφορές σε αυτές τις αλλαγές από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση.

«Βρήκαμε τις ίδιες επιδράσεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε δύο ανεξάρτητες ομάδες όταν εξετάσαμε δείγματα αίματος που λήφθηκαν αμέσως μετά τον τοκετό. Αυτές οι επιγενετικές αλλαγές δεν υπήρχαν στα δείγματα αίματος των ίδιων ατόμων όταν ενηλικιώθηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Καθηγητής Richard Saffery.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης