Το αντιοξειδωτικό φυτό με την αντιδιαβητική δράση

kapari

Πλούσια σε ωφέλιμα συστατικά και ιδιότητες, η κάππαρη ήταν ακόμα και στην Αρχαία Αθήνα μία εξαιρετική επιλογή τόσο για τη νοστιμιά της όσο και για τα οφέλη της στην υγεία

Η κάππαρη σύμφωνα με τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη αποτελεί φαρμακευτικό φυτό για πολλές παθήσεις. Ο Αθηναίος την αναφέρει σε έξι σημεία του βιβλίου του και παρουσιάζει τον φιλόσοφο Ζήνωνα να ορκίζεται στην κάππαρη. Ο ποιητής Αντιφάνης αναφέρει την κάππαρη στον κατάλογο των μπαχαρικών, μαζί με το αλάτι, το θυμάρι, το σουσάμι, τη ματζουράνα το ξίδι και τις ελιές.

Οι ιδιότητές της: Ορεξιογόνος, τονωτική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή, αντιηπατοτοξική, αντιοξειδωτική, αντιμεταλλαξιογόνος, αντιδιαβητική, αναλγητική, αντιφλεγμονώδης, αντιαναιμική, διουρητική, αντιαρτηριοσκληρωτική.

Μαγειρική: Από τους αρχαίους χρόνους, η κάππαρη τρωγόταν όπως και σήμερα. Παραδοσιακά, στη Μεσόγειο καταναλώνεται με όσπρια, με μελιτζάνες, σε γιαχνί, σε σαλάτες, ομελέτες και σάλτσες για ζυμαρικά, σε πουρέ, με κουνέλι, με κοτόπουλο, με μοσχαρίσια γλώσσα, με ψάρια ή με οξύμελο και σταφίδες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης