Τέσσερα «αρχαία» βότανα που καταπολεμούν τις πεπτικές διαταραχές

Τέσσερα «αρχαία» βότανα που καταπολεμούν τις πεπτικές διαταραχές

Σημαντική επίδραση στην υγεία φαίνεται πως έχουν ορισμένα βότανα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση πεπτικών προβλημάτων εδώ και 5.000 χρόνια

190612122535_votano-1280x719
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και το Ινστιτούτο Sanford Burnham Prebys μελέτησαν βότανα που θεωρείται ότι ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης στοχεύοντας να μάθουν περισσότερα πράγματα για την εντερική υγεία και να αποκαλύψουν νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τις αυτοάνοσες νόσους και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Evidence-Based Complementary και το Alternative Medicine, οι ερευνητές εξέτασαν πώς ορισμένα βότανα – ο κουρκουμάς, η πιπερόριζα, το ινδικό μακροπίπερο και το μαύρο πιπέρι- επηρεάζουν και τροποποιούν το εντερικό μικροβίωμα. Αυτά τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 5.000 χρόνια για να βοηθήσουν την πέψη στο πλαίσιο της παραδοσιακής αγιουρβεδικής ιατρικής. Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα βότανα τροποποιούν τα βακτήρια του εντέρου που θεωρούνται ρυθμιστές του μεταβολισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης