Σακχαρώδης διαβήτης: Ποιο είδος λιπαρών μειώνει τον κίνδυνο

Σακχαρώδης διαβήτης: Ποιο είδος λιπαρών μειώνει τον κίνδυνο

Η έξυπνη κατανάλωση λιπαρών φαίνεται ότι αποτρέπει τον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με νέα έρευνα

diavitis
Η πρόσληψη λινελαϊκού οξέος (LA) είναι αντιστρόφως συσχετισμένη με τον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Diabetes Care.

O Δρ. Geng Zong, από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από 172.258 γυναίκες και 41.771 άνδρες βάσει ερευνών που είχαν διεξαχθεί από το 1980 έως το 2013 για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της πρόσληψης ω-6 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFAs) και του κινδύνου εκδήλωσης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης