Οστεοαρθρίτιδα: H θεραπεία της μίας ώρας που την σταματά

Οστεοαρθρίτιδα: H θεραπεία της μίας ώρας που την σταματά

Σύμφωνα με τη μελέτη η «συνταγή» που θα επιτρέπει στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας να διατηρήσουν την ικανότητα εκτέλεσης καθημερινών εργασιών, όπως το ντύσιμο ή το να προλάβουν να διασχίσουν το δρόμο είναι πολύ απλή

hlikiomenoi_neoi-1280x720__1_
Μόλις μία ώρα γρήγορου περπατήματος την εβδομάδα, όπως όταν έχετε αργήσει σε ένα ραντεβού, ή περπατάτε πιο γρήγορα για να προλάβετε το τρένο, μειώνει τις πιθανότητες οστεοαρθρίτιδας, πόνου ή ακαμψίας στο γόνατο, το ισχίο, τους αστραγάλους, ή το πόδι, σύμφωνα με νέα έρευνα του Northwestern Medicine και δημοσιεύθηκε στο American Journal of Preventive Medicine.

«Πρόκειται για λιγότερα από 10 λεπτά άσκησης τη μέρα και βοηθά τους ανθρώπους να διατηρούν την ανεξαρτησία τους. Είναι κάτι απόλυτα εφικτό», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Dorothy Dunlop. «Ακόμα και η παραμικρή προσπάθεια μπορεί να δώσει κίνητρο στους ηλικιωμένους να ξεκινήσουν να αθλούνται».

Σχεδόν δύο στους πέντε ανθρώπους που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα εμφανίζουν κινητικές δυσκολίες με την πιο συχνή μορφή να εντοπίζεται στο γόνατο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης