Κάντε στο παιδί Food Therapy

Κάντε στο παιδί Food Therapy

Πώς μπορούμε να «χτίσουμε» μία υγιή σχέση ανάμεσα στις τροφές και στο παιδί μας, έτσι ώστε οι ώρες του φαγητού να είναι ευχάριστες και όχι βασανιστικές

190307155152_food_therapy
Δεν τρώει τα φασολάκια; Σιχαίνεται το αυγό; Φτύνει τη ντομάτα; Αφήνει στην άκρη το τυρί και το γάλα στο ποτήρι; Η παιδοδιατροφολόγος Όλγα Κουνάρη συμβουλεύει: «Αφήστε το παιδί να φάει ό,τι θέλει και όσο θέλει και μην ξεχνάτε: μόνο όταν εμείς γίνουμε παράδειγμα σωστής διατροφής θα ακολουθήσει τους δικούς μας κανόνες…».

Food therapy είναι το να προσεγγίσεις ένα άτομο σε διατροφικό επίπεδο και να το βοηθήσεις να βελτιώσει τη διατροφή του, είτε για να προλάβει κάποιες ασθένειες, είτε για να τις θεραπεύσει. Στις ΗΠΑ και στο Λονδίνο χρησιμοποιείται κυρίως ο όρος nutrition therapy. Σ’ ένα πρώτο επίπεδο ο όρος αυτός χρησιμοποιείτο μόνο για παιδιά που παρουσίαζαν διατροφικά προβλήματα λόγω αυτισμού ή άλλων αναπτυξιακών δυσκολιών. Στην περίπτωση αυτήν, το food therapy γίνεται από εργοθεραπευτή σε ειδικά κέντρα λογοθεραπείας. «Πρόκειται για σκληρές και δύσκολες συνεδρίες με τις οποίες δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση, καθώς οι ειδικοί πιέζουν τα παιδιά με διάφορους τρόπους να φάνε με το ζόρι κάποια τρόφιμα τα οποία αρνούνται να καταναλώσουν» επισημαίνει η κ. Κουνάρη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης