Το παιδί μου δέχεται bullying… τι πρέπει να κάνω;

Το παιδί μου δέχεται bullying… τι πρέπει να κάνω;

Tο bullying είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και σύνθετο φαινόμενο, με όψεις κοινωνικές, εκπαιδευτικές, νομικές και ψυχολογικές

bullying
Tο bullying είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και σύνθετο φαινόμενο, με όψεις κοινωνικές, εκπαιδευτικές, νομικές και ψυχολογικές, και η αντιμετώπισή του απαιτεί την άμεση κινητοποίηση της οικογένειας του παιδιού.

Αν ένας γονέας έχει βάσιμες υποψίες ότι το παιδί του υφίσταται bullying στο σχολείο του, τότε θα πρέπει να προβεί σε μία σειρά ενεργειών, που θα επιτρέψουν την εξέταση του προβλήματος και την εξακρίβωση του τι πραγματικά συμβαίνει: θα πρέπει αρχικά να υποβάλει σχετική αναφορά, έγγραφη ή προφορική, τόσο στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων όσο και στον Διευθυντή του σχολείου.

Θα πρέπει επίσης να γνωστοποιήσει το πρόβλημα στον ψυχολόγο του σχολείου, αν υπάρχει σε αυτό σχολικός ψυχολόγος. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει, παράλληλα με τις ενέργειες που απευθύνονται στους αρμόδιους των εκπαιδευτικών θεσμών, να απευθυνθεί επίσης σε έναν ψυχολόγο, με στόχο να διακριβωθεί το μέγεθος της ψυχικής οδύνης που έχει ενδεχομένως προκληθεί στο παιδί του, και, αν χρειάζεται, να ακολουθηθεί η κατάλληλη θεραπευτική μέθοδος.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης