Η ακτινοβολία των κινητών μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη των εφήβων

mob

Η έρευνα των Ελβετών επιστημόνων διεξήχθη σε δείγμα 700 ατόμων, ηλικίας από 12 έως 17 ετών

Η ακτινοβολία των κινητών εξασθενεί τη μνήμη των νεαρών χρηστών. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας, οι έφηβοι που κρατούν το κινητό στο δεξί αυτί έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αδύναμη μνήμη. Κι αυτό γιατί στο σημείο που βάζουμε το κινητό, (δεξιά πλευρά) βρίσκεται το νότιο ημισφαίριο του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη.

Η έρευνα των Ελβετών επιστημόνων διεξήχθη σε δείγμα 700 εφήβων, ηλικίας 12 έως 17 ετών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ραδιοσυχνοτήτων RF/EMF που εκπέμπονται μπορεί να απορροφηθούν από τον εγκέφαλο επηρεάζοντας τη μνήμη των νεαρών χρηστών. Ωστόσο, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων, τα παιχνίδια και η περιήγηση στο Διαδίκτυο δεν επηρεάζουν τη μνήμη», έσπευσαν να επισημάνουν οι ερευνητές.

Ο Μάρτιν Ρούσλι, διευθυντής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα από την έκθεση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων RF/EMF F-EMF στον εγκέφαλο είναι σχετικά νέο πεδίο επιστημονικής έρευνας και χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης:

«Δεν είναι ακόμη σαφές πώς η ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Οι πιθανοί κίνδυνοι για τον εγκέφαλο μπορούν πάντως να ελαχιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα ακουστικά», όπως υποστηρίζει. Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Environmental Health Perspectives».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anergia98

Οι Έλληνες millennials επιλέγουν μία σταθερή δουλειά που δεν τους ικανοποιεί και τους επιβαρύνει ψυχολογικά  για να ζήσουν σε μία χώρα που το ποσοστό ανεργίας στους νέους «αγγίζει» το 40%

91