Είναι καλύτερη η πιπίλα ή το πιπίλισμα του δακτύλου;

Είναι καλύτερη η πιπίλα ή το πιπίλισμα του δακτύλου;

Τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του, το παιδί «χρειάζεται» το θηλασμό του δακτύλου για να νοιώθει καλύτερα

baby-pacifier
Αρκετοί γονείς αρχίζουν να ανησυχούν πολύ νωρίς βλέποντας ότι το μωρό τους πιπιλάει το δάκτυλο του και προσπαθούν να το σταματήσουν από πολύ μικρή ηλικία. Τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του, το παιδί «χρειάζεται» το θηλασμό του δακτύλου για να νοιώθει καλύτερα.

Μια πρόωρη και επίμονη προσπάθεια να σταματήσει την συνήθεια μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς το παιδί θα νοιώθει περισσότερο πιεσμένο και αγχωμένο και θα χρειάζεται πιο έντονα το πιπίλισμα του δακτύλου για να νοιώσει ανακούφιση.

Η προσπάθεια διακοπής του πιπιλίσματος του αντίχειρα θα πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά μεταξύ 2 και 4 ετών, αλλά οπωσδήποτε πριν το παιδί γίνει 5 ετών ώστε να το έχει σταματήσει πριν αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα μόνιμα δόντια του.

Πώς μπορούν οι γονείς προληπτικά να βοηθήσουν το παιδί να κόψει τη συνήθεια;


Κλείσιμο
Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να κρατούν τα χέρια του παιδιού απασχολημένα σε ένα παιχνίδι ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου να απομακρύνουν ήσυχα το χέρι του παιδιού από το στόμα. Επίσης πρέπει να αποφεύγονται καταστάσεις πίεσης ή φόβου που μπορεί να δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα στο παιδί.

Χρειάζεται να αφιερώνουμε περισσότερη φροντίδα, χρόνο και προσοχή προς το παιδί ώστε να νοιώθει ασφάλεια. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε παιδί να χρησιμοποιεί πιπίλα. Η έλλειψη της οδηγεί το παιδί να την υποκαταστήσει με το πιπίλισμα του αντίχειρα.

Διάβασε περισσσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης