Συναίσθημα πανίσχυρο! Μην καταπιέζεις τον θυμό σου...

angry

Κανένας άνθρωπος δεν περνάει την ζωή του χωρίς να συναντήσει μερικές έκτακτες καταστάσεις και όλους μας έχει κάποτε κυριεύσει ο θυμός

Ο θυμός είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα και θέτει συχνά τον άνθρωπο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν πρόκειται για ένα βίτσιο, αλλά για μία ανθρώπινη συγκίνηση (συν + κίνηση). Είναι ένα πάθος που εκφράζει το αίσθημα της δυσαρέσκειας που ανταποκρίνεται στην αίσθηση της αδικίας και της προσβολής.

Μπορεί να μην είναι κάτι απτό, που μπορούμε να αγγίξουμε, όμως ο θυμός μας αγγίζει πολύ δυνατά όταν τον βιώνουμε. Εκπέμπει ένα συγκεκριμένο είδος ενέργειας και δημιουργεί δονήσεις που μπορούν να επηρεάσουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει σε έναν χώρο (π.χ. δωμάτιο).

Είναι ένα συναίσθημα πανίσχυρο, πολλές φορές απρόβλεπτο τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο που τον βιώνει όσο και για τους γύρω του. Παρόλο που σχεδόν αυτόματα μπορεί κανείς να τον κατατάξει στα αρνητικά συναισθήματα, ο θυμός είναι παράλληλα πολύ σαγηνευτικός και διεγερτικός. Ζητά επίμονα συναισθηματική κάθαρση και λύτρωση. Αυτός είναι ίσως και ένας λόγος που δύσκολα μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από αυτόν, καθώς η αναζήτηση της συναισθηματικής αποφόρτισης είναι πλέον μία υπόθεση πολύ επιτακτική.

Κανένας άνθρωπος δεν περνάει την ζωή του χωρίς να συναντήσει μερικές έκτακτες καταστάσεις και όλους μας έχει κάποτε κυριεύσει ο θυμός. Επειδή σε μερικές περιπτώσεις το ξέσπασμα του θυμού συνοδεύεται από καταστροφικές (έως και αυτοκαταστροφικές) πράξεις, υπάρχει η αντίληψη ότι το ίδιο το συναίσθημα είναι καταστρεπτικό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190604140754_blood_test-1280x720

Ένα νέο αιματολογικό τεστ που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των γυναικών με τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου του μαστού, οι οποίες διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο πρόωρης υποτροπής, ανέπτυξαν οι επιστήμονες