Έρευνα: Η γενιά μετά τους... millennials είναι και η πιο μοναχική!

mill_726472

Πολλοί νέοι ηλικίας 18 ετών νιώθουν ιδιαίτερα απομονωμένοι, ενώ συχνά διακατέχονται και από το αίσθημα ότι οι υπόλοιποι δεν τους καταλαβαίνουν

Αν νομίζατε ότι οι millennials είναι η γενιά που έχει επηρεαστεί από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τότε κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι... μετά - millennials είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα μοναξιάς, εξαιτίας, κυρίως του εθισμού τους στα social media.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρία Cigna, η οποία εξέτασε 20.000 Αμερικανούς από 18 ετών και άνω.

Η νεώτερη ομάδα, οι ηλικίες δηλαδή μεταξύ 18 και 22 ετών, δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο απομονωμένη από ότι οι παλαιότερες γενιές - συμπεριλαμβανομένων ακόμα και εκείνων που η ηλικία τους ξεπερνούσε τα 72 έτη.

millennials_0009


Πρώτα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι λεγόμενοι Baby Boomers, η γενιά δηλαδή που γεννήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1946 έως το 1964, και της οποίας μεγάλο μέρος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Πρόκειται για την πολυπληθέστερη γενιά, καθώς τότε παρουσιάστηκε μια εκρηκτική αύξηση στις γεννήσεις. Θεωρείται η γενιά των κοινωνικών κινημάτων και επαναστάσεων, αλλά και αυτή που διόγκωσε τις υποχρεώσεις του κοινωνικού κράτους, ειδικά στην Ευρώπη, καταδικάζοντάς το σε συρρίκνωση.

Αργότερα η σκυτάλη πέρασε στην Generation X, τη γενιά των σημερινών 45άρηδων, η οποία γεννήθηκε μετά την οικονομική ανάκαμψη, που ήρθε σταδιακά μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Χρονικά τοποθετείται από το 1965 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’80, και βίωσε την επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης, την έκρηξη του AIDS, την είσοδο της γυναίκας στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία της τεχνολογικής και επικοινωνιακής επανάστασης.

Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y, είναι η αμέσως επόμενη γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Είναι νέοι, εθισμένοι στην τεχνολογία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα άτομα που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά ανήκουν στην γενιά των μετά - millennials ή αλλιώς Generation Z.

Η τελευταία γενιά, αυτή των μετά - millennials, σε ερωτηματολόγιο που πραγματοποιήθηκε στην έρευνα, σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά μοναξιάς, σε σχέση με τις υπόλοιπες γενιές. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί νέοι ηλικίας 18 ετών νιώθουν ιδιαίτερα απομονωμένοι, ενώ συχνά διακατέχονται και από το αίσθημα ότι οι υπόλοιποι δεν τους καταλαβαίνουν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cigna David Cordani δήλωσε:

«Πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την τάση, ανασυνθέτοντας τη συζήτηση σχετικά με την «διανοητική ευεξία» και τη «ζωτικότητα» για να μιλήσουμε για την ψυχική και σωματική μας σύνδεση. Όταν το μυαλό και το σώμα αντιμετωπίζονται ως ένα, βλέπουμε ισχυρά αποτελέσματα», συμπληρώνοντας:

«Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούν λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθιστώντας τη σύγχρονη κοινωνία πιο εθισμένη στο διαδίκτυο από ποτέ. Αυτή η «επιδημία» μοναξιάς που οφείλεται στον εθισμό των νέων στην τεχνολογία, σαρώνει όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

qwerty

Κινητο, ιντερνέτ, ταμπλετ και σολο κλαρίνο....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190219164938_MRI

Ένας νέος τύπος μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου που ανιχνεύει τη νευρομελανίνη (NM-MRI) εκτιμάται ότι θα μπορέσει να αποτελέσει νέο δείκτη για την ανίχνευση της ψύχωσης σύμφωνα με τους ερευνητές

190219142850_watchtv

Σας αρέσουν οι κωμωδίες ή οι δραματικές ταινίες; Εάν προτιμάτε τα δεύτερα προσέξτε το βάρος σας

190218165229_42164564_l

Μια ρεαλιστική αποτύπωση του πώς το σεξ μετατρέπεται από απόλαυση σε επαχθές φορτίο μετά από κάποια ηλικία, αλλά και των παραγόντων υγείας που το υποβαθμίζουν