Έρευνα: Η γενιά μετά τους... millennials είναι και η πιο μοναχική!

Έρευνα: Η γενιά μετά τους... millennials είναι και η πιο μοναχική!

Πολλοί νέοι ηλικίας 18 ετών νιώθουν ιδιαίτερα απομονωμένοι, ενώ συχνά διακατέχονται και από το αίσθημα ότι οι υπόλοιποι δεν τους καταλαβαίνουν

mill_726472
Αν νομίζατε ότι οι millennials είναι η γενιά που έχει επηρεαστεί από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τότε κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι... μετά - millennials είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα μοναξιάς, εξαιτίας, κυρίως του εθισμού τους στα social media.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρία Cigna, η οποία εξέτασε 20.000 Αμερικανούς από 18 ετών και άνω.

Η νεώτερη ομάδα, οι ηλικίες δηλαδή μεταξύ 18 και 22 ετών, δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο απομονωμένη από ότι οι παλαιότερες γενιές - συμπεριλαμβανομένων ακόμα και εκείνων που η ηλικία τους ξεπερνούσε τα 72 έτη.

millennials_0009


Πρώτα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι λεγόμενοι Baby Boomers, η γενιά δηλαδή που γεννήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1946 έως το 1964, και της οποίας μεγάλο μέρος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Πρόκειται για την πολυπληθέστερη γενιά, καθώς τότε παρουσιάστηκε μια εκρηκτική αύξηση στις γεννήσεις. Θεωρείται η γενιά των κοινωνικών κινημάτων και επαναστάσεων, αλλά και αυτή που διόγκωσε τις υποχρεώσεις του κοινωνικού κράτους, ειδικά στην Ευρώπη, καταδικάζοντάς το σε συρρίκνωση.

Αργότερα η σκυτάλη πέρασε στην Generation X, τη γενιά των σημερινών 45άρηδων, η οποία γεννήθηκε μετά την οικονομική ανάκαμψη, που ήρθε σταδιακά μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Χρονικά τοποθετείται από το 1965 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’80, και βίωσε την επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης, την έκρηξη του AIDS, την είσοδο της γυναίκας στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία της τεχνολογικής και επικοινωνιακής επανάστασης.

Κλείσιμο
Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y, είναι η αμέσως επόμενη γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Είναι νέοι, εθισμένοι στην τεχνολογία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα άτομα που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά ανήκουν στην γενιά των μετά - millennials ή αλλιώς Generation Z.

Η τελευταία γενιά, αυτή των μετά - millennials, σε ερωτηματολόγιο που πραγματοποιήθηκε στην έρευνα, σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά μοναξιάς, σε σχέση με τις υπόλοιπες γενιές. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί νέοι ηλικίας 18 ετών νιώθουν ιδιαίτερα απομονωμένοι, ενώ συχνά διακατέχονται και από το αίσθημα ότι οι υπόλοιποι δεν τους καταλαβαίνουν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cigna David Cordani δήλωσε:

«Πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την τάση, ανασυνθέτοντας τη συζήτηση σχετικά με την «διανοητική ευεξία» και τη «ζωτικότητα» για να μιλήσουμε για την ψυχική και σωματική μας σύνδεση. Όταν το μυαλό και το σώμα αντιμετωπίζονται ως ένα, βλέπουμε ισχυρά αποτελέσματα», συμπληρώνοντας:

«Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούν λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθιστώντας τη σύγχρονη κοινωνία πιο εθισμένη στο διαδίκτυο από ποτέ. Αυτή η «επιδημία» μοναξιάς που οφείλεται στον εθισμό των νέων στην τεχνολογία, σαρώνει όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης