Από τον τρόπο που μιλάς φαίνεται αν έχεις ή όχι κατάθλιψη;

depression

Οι μελέτες έγιναν σε γραπτά, δοκίμια ή ημερολόγια γνωστών προσωπικοτήτων 

Ο τρόπος που μιλάμε, το ύφος μας και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε, αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα μας και για την ψυχική κατάσταση στην οποία κάθε φορά βρισκόμαστε. Έτσι όταν είμαστε θυμωμένοι, λυπημένοι, απογοητευμένοι ή χαρούμενοι φαίνεται από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, από το ηχόχρωμα της φωνής μας, από τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου μας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σύμφωνα με έρευνες και με την κατάθλιψη. Οι αντωνυμίες, το περιεχόμενο των λέξεων και το ύφος της γλώσσας, μαρτυρούν ότι ο συνομιλητής μας ή εμείς οι ίδιοι έχουμε κατάθλιψη. Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος μιλούν διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν ψυχικά προβλήματα.

Οι μελέτες έγιναν σε γραπτά, δοκίμια ή ημερολόγια γνωστών προσωπικοτήτων που υπέφεραν από κατάθλιψη αλλά και σε κείμενα από 63 forum στο ιντερνέτ με πάνω από 6.400 μέλη και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ορισμένες λέξεις ή φράσεις που προβλέπουν με ακρίβεια ότι κάποιος έχει κατάθλιψη.

Ο τρόπος που χρησιμοποιεί κάποιος τις αντωνυμίες είναι μία αξιόπιστη μέθοδος για να εξακριβωθεί αν έχει κάποιος κατάθλιψη αφού οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται να χρησιμοποιούν πάρα πολύ αντωνυμίες α΄ προσώπου, όπως ‘’εγώ’’, ‘’ο εαυτός μου’’, ‘’σε εμένα’’ και πολύ λιγότερο αντωνυμίες όπως ‘’εσύ’’, ‘’αυτοί’’, ‘’αυτή’’.

Αυτό δείχνει ότι τα άτομα με κατάθλιψη είναι πιο επικεντρωμένα στον εαυτό τους και αποκομμένα από τους άλλους. Βλέπουν τον εαυτό τους ως το κέντρο του κόσμου που συγκεντρώνουν όλα τα δεινά πάνω τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Lol

Αυτές είναι οι αντωνυμίες που χρησιμοποιεί ο ελληνάρας συνέχεια, σε κάθε συζήτηση, και δεν είναι δείγμα κατάθλιψης! αλλά εγωκεντρισμού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190315163856_sex1

Πλην λίγων εξαιρέσεων, δύσκολα θα αποφύγετε την υποβάθμιση των ερωτικών σας συνευρέσεων με τον επίσημο/η αγαπημένο/η - ή μήπως όχι;

190318145805_allergia

Ο αριθμός των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του άσθματος διαρκώς μειώνεται, αντίθετα, η συχνότητα άσθματος και αλλεργιών προοδευτικά αυξάνεται. Διαβάστε τους λόγους