Φαινόμενο του πατρινού ουρανού επελέγη από τη NASA ως «αστροφωτογραφία της ημέρας»

Φαινόμενο του πατρινού ουρανού επελέγη από τη NASA ως «αστροφωτογραφία της ημέρας»

Τη φωτογραφία τράβηξε στα τέλη Ιανουαρίου ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μαραγκός

Μια φωτογραφία του ταλαντούχου φωτογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μαραγκού επιλέχθηκε από τη NASA ως «αστροφωτογραφία της ημέρας».

Στη συγκεκριμένη στήλη της, η επίσημη ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ παρουσιάζει κάθε μέρα και από ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που έχει αιχμαλωτίσει ο φωτογραφικός φακός, μαζί με μια σύντομη εξήγηση από έναν επαγγελματία αστρονόμο για το τι ακριβώς συνέβη.

Όπως αναφέρει η NASA, η σημερινή αστροφωτογραφία της ημέρας τραβήχτηκε στην Πάτρα στα τέλη Ιανουαρίου από τον Αλέξανδρο Μαραγκό.

«Τι συνέβη στον ουρανό; Διάφορα συνηθισμένα χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν με ασυνήθιστο τρόπο. Καταρχάς, πίσω από τους λόφους βρίσκεται ο φωτεινός Ήλιος. Μπροστά από τον Ήλιο βρίσκονται λεπτά σύννεφα, που περιέχουν ενδεχομένως ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου, ένας συνδυασμός που δημιουργεί το φωτοστέφανο 22 μοιρών που περιβάλλει τον Ήλιο.

Η ασυνήθιστη κυρτή γραμμή που διασχίζει την εικόνα είναι μια ουρά συμπύκνωσης - ένα είδος σύννεφου που δημιουργείται από τα διερχόμενα αεροπλάνα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ίχνους θα πρέπει στην πραγματικότητα να βρίσκεται πιο μακριά από ό,τι το λεπτό νέφος, επειδή ρίχνει μια σκιά πάνω στο σύννεφο, δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη ποιότητα στην εικόνα».ΣΧΟΛΙΑ (10)

Γιάννης

Το φαινόμενο αυτό λέγεται ηλιακή άλως (solar halo) στη μετεωρολογία.

nikos

μιναρόσκονη

για να τελειώνουμε

οι φυσιολογικές ουρές συμπύκνωσης αποτελούνται από παγοκρυστάλλους που διατηρούνται το πολύ για μερικά λεπτά, τόσο η συγκεκριμένη ουρά όπως και το διάχυτο νέφος από πίσω είναι ουρές που περιέχουν οξείδια και μικροσωματίδια αλουμινίου και βαρίου, με λίγα λόγια πρόκειται για ΨΕΚΑΣΜΑ !!!!!

Για να τελειώνουμε μαζύ σου

Είσαι τρελλός, όχι βίαιος αλλά πάντως επικίνδυνος για τους συνανθρώπους σου διότι ψηφίζεις. Δες σύντομα γιατρό

Ωχ το μάτι μου

Α ρε ελληνικό πνεύμα πως κατάντησες....

psekastiri

Για να είμαστε ακριβείς, .........η συγκεκριμένη ουρά αποτελείται από κρυστάλους ενός παχύρευστου υγρού με λευκοκίτρινη χροιά και χαρακτηριστική οσμή. Όσον αφορά στη χημική του σύσταση, κατά 90% αποτελείται από νερό. Περιέχει πρωτενες, μπόλικη φρουκτόζη, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, νάτριο, κάλιο, μέχρι και ασκορβικό οξύ, δηλαδή τη γνωστή βιταμίνη C! Με λίγα λόγια πρόκειται για ΠΑΓΩΜΕΝΗ Μ@Λ@ΚΙ@ !!!

Με

αυτα που γινονται εκει στραβωσε και ο ηλιος

Πατρινός

Ελα να σε στραβωσουμε και σένα.

EΠΕ

Οι ουρανοί της Πάτρας μίλησαν. Ώρα να κάνει διάγγελμα ο Απόλυτος Άρχων και Πολεμιστής του Ηλίου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης