Κοινή έκθεση Λάλα- Μπροντί στο Μαϊάμι

Κοινή έκθεση Λάλα- Μπροντί στο Μαϊάμι

Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας σε κοινή έκθεση των έργων του με τα ζωγραφικά έργα του διάσημου βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Αντριέν Μπροντί (Adrien Brody) στο Art Basel στο Μαϊάμι των ΗΠΑ 

Κοινή έκθεση Λάλα- Μπροντί στο Μαϊάμι
Πρόκειται για την εκθεσιακή διοργάνωση CONTEXT ART Miami 2016 που λαμβάνει χώρα μεταξύ 29 Νοεμβρίου και  4 Δεκεμβρίου 2016 και πρόκειται να φιλοξενήσει 120 εκθέτες από όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για τα ωράρια, την πρόσβαση και την είσοδο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο http://www.contextartmiami.com/home .

Η Art Miami είναι μία μεγάλη διοργάνωση τέχνης που σκοπό έχει να προβάλει έργα τόσο από νέους όσο και από ήδη αναγνωρισμένους καλλιτέχνες παγκοσμίως . Το 2015  συγκέντρωσε περισσότερους από 14.500 συλλέκτες, καλλιτέχνες και γενικότερα επαγγελματίες της τέχνης  και πάνω από 82.500 επισκέπτες κατά τις 6 ημέρες που διήρκεσε.

Ο Θανάσης Λάλας, έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια να συνεργάζεται με την Gallery Benrimon, στα Benrimon Projects, που εκτός από νέους καλλιτέχνες και καλλιτέχνες που έχουν ξεκινήσει την διεθνή καριέρα σχετικά πρόσφατα, διαθέτει και διαχειρίζεται έργα από μία γκάμα καλλιτεχνών ονομάτων με πολύ μεγάλη ισχύ, όπως του Φερνάντο Μποτέρο, του Αντι Γουόρχολ, του Ρόι Λίχτενσταϊν, του Ντάμιεν Χερστ, του Γκέρχαρτ Ρίχτερ, της Σίντι Σέρμαν και άλλων.


Κλείσιμο

Who is who 

Ο Θανάσης Λάλας είναι ζωγράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει «ολιστική» προσέγγιση στη ζωή και αυτό τον χαρακτηρίζει ως καλλιτέχνης καθώς δεν περιορίζεται σε μία μορφή τέχνης αλλά δημιουργεί τέχνη με οτιδήποτε καταπιάνεται. Κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έχει αφοσιωθεί στην ζωγραφική και την γλυπτική έχοντας παρουσιάσει δουλειά του σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Έχει κάνει τρεiς ατομικές εκθέσεις (2003, 2006 και 2010) καθοριστικές για την καριέρα του αλλά και την εικαστική του οπτική. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας σε τετράδια καθημερινών σκέψεων και καλλιτεχνικά ημερολόγια καθώς και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης (χαρτιά, σεντόνια, ρούχα, τηλεοράσεις, παπούτσια, σερβίτσια, τραπέζια, πόρτες, τοίχους, καρέκλες... παντού) δημιουργώντας το δικό του μοναδικό εικαστικό κόσμο, τον κόσμο του Θανάση Λάλα που ήταν και ο τίτλος της τελευταίας του έκθεσης στην Ελλάδα.

Έχει χρηματίσει διευθυντής και αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης ελληνικής εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», δημιουργώντας 33 περιοδικά. Ως δημοσιογράφος έχει ειδικευθεί και αναγνωριστεί ως εξαιρετικός συνεντεύξιογράφος έχοντας κάνει πάνω από 3500 συνεντεύξεις με διακεκριμένα πρόσωπα από όλο τον κόσμο.




Ο Αντριέν Μπροντύ είναι ηθοποιός και ζωγράφος. Έγινε ευρέως γνωστός και αναγνωρίστηκε από την συμμετοχή του στην ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι «Ο πιανίστας» για την οποία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου το 2002, σε ηλικία εικοσιεννέα ετών, αποτελώντας τον νεότερο σε ηλικία καλλιτέχνη που έλαβε το βραβείο αυτό.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες μεταξύ των οποίων και στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Γούντι Άλεν «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» το 2011, όπου υποδύθηκε τον Σαλβαδόρ Νταλί. Ο Μπροντύ είναι ο μόνος Αμερικανός καλλιτέχνης που έχει λάβει το Εθνικό Γαλλικό βραβείο Σεζάρ.



Ως ζωγράφος έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση Art Basel Miami τον Δεκέμβριο του 2015 με την σειρά των έργων του με τίτλο «Hot dogs, Hamburgers and Handguns». Ο βραβευμένος ηθοποιός παρουσίασε την ζωγραφική του τέχνη  για δεύτερη φορά στην έκθεση Art New York τον Μαΐο του 2016  με τίτλο «Hooked» με έναν αριθμό των έργων του να παρουσιάζουν παρεμφερείς οπτικές απόψεις που υπήρχαν και στην πρώτη του σειρά έργων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης