Έξι tips που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας

Έξι tips που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας

Διαβάστε πώς θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να διατηρηθεί υγιής και να προσθέσετε χρόνια ευεξίας

Έξι tips που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας
Ο δρόμος για μία καλύτερη ζωή, γεμάτη ευεξία και ψυχική ισορροπία, περνά από δύο μονοπάτια. Το ένα αφορά τη σωματική υγεία και το δεύτερο τον ψυχολογικό τομέα. - Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν έξι tips που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει, ώστε να καλυτερεύσει τις συνθήκες της ζωής του, απολαμβάνοντας το δώρο που τού χάρισε η φύση. Η καλή υγεία και ψυχολογία, είναι εξίσου σημαντικά με τα γενετικά χαρακτηριστικά που κουβαλά ο καθένας μας, σημειώνεται ενδεικτικά.

1.Προσοχή στη διατροφή...
Η διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία του σώματος. Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ένα διαιτολόγιο με πολλά φρούτα και λαχανικά, ζυμαρικά ολικής αλέσεως και λίγη πρωτεΐνη, αποτελεί το καλύτερο δώρο για το ανθρώπινο σώμα. Ένα τρανό παράδειγμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι η Μεσογειακή δίαιτα, ήτοι, το μενού που ακολουθούσαν οι παλαιότερες γενεές στην Ελλάδα, συνοδεία ενός καλού κόκκινου κρασιού.

2. Το πόσο τρώμε...
Παν μέτρον άριστον, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και προφανώς είχαν απόλυτο δίκιο (όπως και σε πολλά άλλα). Δεν έχει σημασία μόνο η ποιότητα της διατροφής, αλλά και η ποσότητα. Η υπερβολή οδηγεί σε μία πιο σύντομη ζωή, σε καρδιαγγειακές παθήσεις και σε διαβήτη.

3. Γυμναστική χωρίς υπερβολές...
Κλείσιμο
Κίνηση, κίνηση, κίνηση... Η καθιστική ζωή σκοτώνει αργά τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως και η υπερβολή στην άσκηση, με αναβολικά και άλλα βοηθήματα. Η μέση γυναίκα φτάνοντας στα 30 έτη, θα χάσει τουλάχιστον το 23% των μυών της μέχρι τα 70. Με την ελαφριά άσκηση, θα καταφέρει να αναπληρώσει σημαντικό ποσοστό των απωλειών και να διατηρήσει το σώμα της σε άρτια κατάσταση, τουλάχιστον κατά 60-70%.

4. Η κοινωνικότητα...
Η κοινωνική ζωή, η διασκέδαση, η ανταλλαγή απόψεων, η επαφή με φίλους, όλα όσα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος από κοινού με άλλους ανθρώπους, αποτελεί ένα ακόμη μυστικο ευεξίας και μακροζωίας. Όσοι είναι κοινωνικοί στη ζωή τους, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να διανύσουν μία μακρά και καλή ζωή.

5. Προστασία του δέρματος από τον ήλιο...
Ο ήλιος είναι το ζωοδόχο άστρο. Μπορεί να είναι, όμως, και θανατηφόρο. Η διαχείρισή του εξαρτάται από τις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας. Οι ειδικοί προτείνουν να μην εκθέτουμε το δέρμα μας πολλή ώρα στην ηλιακή ακτινοβολία. Όσο ελκυστικό και αν είναι το... σοκολατί, λειτουργεί επιβαρυντικά για τον οργανισμό. Όσο περισσότερο εκθέτουμε το δέρμα μας στον ήλιο, τόσο πιο γρήγορα θα καταστρέψουμε τη φυσική αυτή ασπίδα για τον οργανισμό μας.

6. Ύπνος, ύπνος, ύπνος...
Οι περισσότεροι προφανώς γνωρίζουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη από ύπνο για 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ. Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, είναι ότι αν δεν κοιμάται κάποιος αρκετά, κινδυνεύει να εκδηλώσει διαβήτη, προβλήματα στην καρδιά και στη λειτουργία των ζωτικών του οργάνων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης