Γονείς: 4 τοξικές φράσεις που βλάπτουν τη σχέση του παιδιού με το φαγητό

Γονείς: 4 τοξικές φράσεις που βλάπτουν τη σχέση του παιδιού με το φαγητό

Οι συμπεριφορές των γονιών διαμορφώνουν καθοριστικά την αντίληψη των παιδιών για τη ζωή - Κάντε, λοιπόν, προσεκτικές επιλογές και μάθετε τι δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σχετικά με το φαγητό

614916809_mom_parent_kid_food

Οι περισσότεροι σημερινοί ενήλικες έχουν μεγαλώσει με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις των γονιών τους για ορισμένους τομείς, γεγονός που έχει επηρεάσει την αντίληψή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αναγνωρίζοντας την επίδραση αυτών των ιδεών στη ζωή τους, όλο και περισσότεροι νέοι γονείς είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με τον αντίκτυπο όσων λένε και όσων κάνουν στη διαμόρφωση της αντίληψης και των ιδεών που αναπτύσσουν τα παιδιά τους. Από την πλευρά τους, οι ειδικοί επαναλαμβάνουν τη σημασία της προσεκτικής επικοινωνίας και της μετάδοσης μηνυμάτων στα παιδιά για σημαντικά ζητήματα, ένα εκ των οποίων είναι και η αντίληψή τους για το φαγητό και για τη σχέση του με το βάρος και την εικόνα του σώματος.

Στόχος της νέας γενιάς γονιών είναι να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν υγιεινές διατροφικές επιλογές, χωρίς όμως να διαιωνίζουν τις ίδιες προβληματικές απόψεις με τις οποίες μεγάλωσαν εκείνοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης