Για δυνατό μυαλό και μνήμη δοκιμάστε αυτές τις 5 ασκήσεις

Για δυνατό μυαλό και μνήμη δοκιμάστε αυτές τις 5 ασκήσεις

Από τη σωματική διάπλαση μέχρι τη ρύθμιση του άγχους, μια ρουτίνα άσκησης υποστηρίζει την υγεία του νου και διαφυλάσσει τη μνήμη

dance_2277973419
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», ένα αρχαίο γνωμικό που παραμένει διαχρονικό. Κι αυτό γιατί ο νους με το σώμα συνδέονται άρρηκτα, με τη σωματική δραστηριότητα να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου. «Η άσκηση είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας», αναφέρει ο Δρ Matthew Stults-Kolehmainen, Ph.D., FACSM, φυσιολόγος άσκησης και ερευνητής άσκησης στο νοσοκομείο Yale New Haven. «Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι η αρχική λειτουργία του εγκεφάλου ήταν να βοηθά τους ανθρώπους να κινούνται» συμπληρώνει.

Αν και κάθε είδος άσκησης θεωρείται σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του νου, παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε τύπους άσκησης που έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι είναι οι ιδανικότεροι. Και πάλι, όμως, η καλύτερη άσκηση είναι εκείνη που σας ευχαριστεί και θα εξασκείτε με μεγαλύτερη ευκολία και συνέπεια, εντάσσοντάς την τελικά στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης