Το αναζωογονητικό «καταφύγιο» από το στρες που απολαμβάνει μία στις δύο γυναίκες

Το αναζωογονητικό «καταφύγιο» από το στρες που απολαμβάνει μία στις δύο γυναίκες

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι γυναίκες ικανοποιούν την ανάγκη τους για λίγο προσωπικό χρόνο σε μια καθημερινή δραστηριότητα

1446000692_woman_shower_relax
Σε έναν κόσμο γεμάτο υποχρεώσεις και άγχη, οι στιγμές χαλάρωσης μέσα στην καθημερινότητα μοιάζουν από δύσκολες έως ανέφικτες. Πολλές ημέρες δίνουν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για μια βαθιά ανάσα. Αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, λοιπόν, οδήγησε τις γυναίκες στο να ανακαλύψουν ένα απλό, αλλά πολύ σημαντικό καταφύγιο: Το ντους.

Για πολλές γυναίκες, το ντους έχει μετατραπεί σε μια ευκαιρία για την επεξεργασία σκέψεων και συναισθημάτων. Οι οικονομικές ανησυχίες (27%), το εργασιακό άγχος (24%) και οι γονεϊκές ευθύνες (19%) είναι συνήθεις προβληματισμοί κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών. Θέλοντας να ξεφύγουν από όλα αυτά, το ντους λειτουργεί συχνά ως ο ιδανικός χωροχρόνος για να αφήσουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί (60%), να αναλογιστούν την επόμενη ή την προηγούμενη ημέρα (44%) και να ανακαλέσουν αναμνήσεις (42%). Μετά το ντους, ένα σημαντικό 68% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι αισθάνεται ενδυναμωμένο και σίγουρο, μια αίσθηση που διαρκεί περισσότερες από 4 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης