Διαζύγιο μετά τα 50: Ποιους δυσκολεύει περισσότερο ο χωρισμός – Σε ποια χάπια αναζητούν παρηγοριά

Διαζύγιο μετά τα 50: Ποιους δυσκολεύει περισσότερο ο χωρισμός – Σε ποια χάπια αναζητούν παρηγοριά

Νέα εκτενής μελέτη αποκαλύπτει την πραγματικότητα των μεσηλίκων που έρχονται αντιμέτωποι με έναν χωρισμό - Ποιοι αντιμετωπίζουν το διαζύγιο πιο αποτελεσματικά και σε ποιες λύσεις καταφεύγουν; Διαβάστε τα ενδιαφέροντα ευρήματα

2281850519_couple_divorce_breakup
Ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν έρχεται σε προχωρημένη ηλικία, οπότε οι άνθρωποι έχουν εντονότερες συναισθηματικές ανάγκες και έχουν περάσει κατά κανόνα πολλά χρόνια μαζί. Πρόσφατα, μια κινεζική μελέτη έθιξε το ζήτημα της αύξησης των «γκρίζων διαζυγίων», δηλαδή εκείνων που λαμβάνουν χώρα σε μεγαλύτερες ηλικίες, εξετάζοντας παράλληλα πώς ένα τέτοιο γεγονός επηρεάζει την ψυχική υγεία των ανθρώπων, με δεδομένο ότι η κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία είναι αρκετά συχνή, καθώς εκτιμάται ότι επηρεάζει το 10-15% των ατόμων άνω των 55 ετών με σημαντικά κλινικά συμπτώματα. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στο BMJ Journal of Epidemiology and Community Health, είναι αποκαλυπτικά.

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία με το «γκρίζο διαζύγιο» σε σχέση με τους συνομήλικους άνδρες. Οι μεσήλικες και ηλικιωμένοι άνδρες όχι μόνο συνάπτουν ευκολότερα νέες σχέσεις μετά τη διάλυση ενός γάμου, αλλά είναι επίσης λιγότερο πιθανό να στραφούν στη χρήση αντικαταθλιπτικών, σε σύγκριση με τις γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης