Η ευχάριστη δραστηριότητα που αναζωογονεί το μυαλό και ενισχύει την προσοχή

Η ευχάριστη δραστηριότητα που αναζωογονεί το μυαλό και ενισχύει την προσοχή

Νέα μελέτη συμβάλλει στην απόδειξη αυτού που οι Αμερικανοί συγγραφείς Τζον Μιούιρ και Χένρι Ντέιβιντ Θορώ προσπάθησαν να διδάξουν πριν από 150 και πλέον χρόνια: Ο χρόνος που περνάει κάποιος στη φύση κάνει καλό στην καρδιά και την ψυχή

nature_2219351823

Περισσότερο από έναν αιώνα πριν, οι Αμερικανοί συγγραφείς John Muir και Henry David Thoreau αναφέρθηκαν στις αναζωογονητικές επιδράσεις της φύσης στην ανθρώπινη υγεία. Σήμερα, οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Utah, Amy McDonnell και David Strayer παρέχουν επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την πεποίθηση. Η έρευνά τους, που επικεντρώνεται στο πώς ανταποκρίνεται ο εγκέφαλος στην επαφή του με τη φύση, χρησιμοποιεί την ηλεκτροεγκεφαλογραφία (EEG) για να παρακολουθήσει την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στις γνωστικές λειτουργίες.

Η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, αποκαλύπτει ότι ένας περίπατος στη φύση ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες που σχετίζονται με τον εκτελεστικό έλεγχο, ξεπερνώντας ακόμη και τα οφέλη της άσκησης. Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί σε έναν αυξανόμενο όγκο επιστημονικών δεδομένων, που υποστηρίζουν ότι το φυσικό περιβάλλον επηρεάζει θετικά τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική υγεία. Η νέα ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου, «Nature and Human Health Utah» διερευνά περαιτέρω αυτή τη σύνδεση και αναζητά τρόπους ενσωμάτωσης της φύσης στη σύγχρονη ζωή.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης