Ασφαλιστήριο – Αντικαρκινική θεραπεία: Καλύψεις και αποζημιώσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς

Ασφαλιστήριο – Αντικαρκινική θεραπεία: Καλύψεις και αποζημιώσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς

Εν μέσω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων καρκίνου στην Ευρώπη ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές καλύψεις που αφορούν σε χορήγηση θεραπείας καθώς και επεμβάσεις σε ογκολογικούς ασθενείς 

couple_chemotherapy_iStock-840816224
Οι εκτιμήσεις σχετικά με τα περιστατικά καρκίνου και το ποσοστό των εκτιμώμενων μελλοντικών διαγνώσεων καρκίνου στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης δεν είναι ευοίωνες.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία ο επιπολασμός της νόσου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τον Καρκίνο (ECIS), τα νέα περιστατικά καρκίνου αυξήθηκαν κατά 2,3 % το 2022 σε σύγκριση με το 2020, για να φθάσουν τα 2,74 εκατομμύρια το 2022.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς για το 2022 για τα κράτη μέλη της ΕΕ, το 31% των ανδρών και το 25% των γυναικών αναμένεται να διαγνωστούν με καρκίνο πριν φτάσουν στην ηλικία των 75 ετών. Πιο ευάλωτοι θεωρούνται οι άντρες, καθώς το 53% των νέων περιπτώσεων καρκίνου και το 55% των θανάτων από καρκίνο αφορούν στο ανδρικό φύλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης