Τα 9 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα 9 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Στη μάχη ενάντια στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει ισχυρή ασπίδα προστασίας - Δείτε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας

spinach_2247572155
Με την πρώτη πτώση της θερμοκρασίας και τις πρώτες ιώσεις της χειμερινής σεζόν, η συζήτηση στρέφεται στο πώς θα ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας. Αν και η ισορροπημένη διατροφή -πλούσια σε φρούτα και λαχανικά- θα πρέπει να ακολουθείται όλο το χρόνο, δεν είναι ποτέ αργά να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες από φυσικές πηγές.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φυσικά πλούσια σε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τα βακτήρια και τους ιούς που μας αρρωσταίνουν. Η διατροφολόγος Colette Micko απαριθμεί παρακάτω μερικά από τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά με βάση τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά τους.

Kόκκινη πιπεριά

Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Ε. Με μόλις μισό φλιτζάνι εξασφαλίζετε την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε νερό, φυτικές ίνες και διαφορετικές σημαντικές ενώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης