Προωρότητα: Φροντίζοντας το νεογνό και τους γονείς
Περίπου 1 στα 10 παιδιά γεννιούνται πρόωρα σε όλο τον κόσμο. Το ταξίδι είναι μακρύ και γεμάτο προκλήσεις. Με την κατάλληλη φροντίδα και κατεύθυνση, όμως, το πρόωρο μωρό μπορεί να νικήσει τη μάχη για τη ζωή. Ο κύριος Γεώργιος Μαυρογεώργος Παιδίατρος - Νεογνολόγος, Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ΜΕΝΝ ΜΗΤΕΡΑ μιλάει στο ygeiamou για τα πρόωρα μωρά
ygeiamou.gr team
Προωρότητα… Μία λέξη… Αμέτρητες ιστορίες και συναισθήματα πίσω από αυτή. Χαρά, λύπη, αγωνία γενικά, αγωνία για το αύριο, προσμονή, ενοχές, πένθος… Παιδιά που βγήκαν νικητές, παιδιά που πετούν στους ουρανούς, όλα τους μαχητές. Οι πιο γενναίοι μαχητές. Όλα τους έχουν κάτι να μας διδάξουν και, κυρίως, τη θέληση για ζωή.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Πρόωρο ονομάζεται κάθε μωρό που γεννιέται πριν τις 37 εβδομάδες κύησης. Μεγάλο (ή όψιμο) πρόωρο είναι το 34-36 εβδομάδων, πολύ πρόωρο είναι το 28-32 εβδομάδων και εξαιρετικά πρόωρο το <28 εβδομάδων κύησης. Συνήθως, τα πρόωρα μωρά έχουν και χαμηλό βάρος γέννησης, δηλαδή ζυγίζουν λιγότερο από 2,5 κιλά. Εν έτει 2023, ένα μωρό μπορεί να γεννηθεί στις αρχές του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης (ή την 22η εβδομάδα κύησης) με εξαιρετικά χαμηλό βάρος γέννησης -500 γραμμάρια ή και λιγότερο- και να επιβιώσει.
Το UniversityofWestLondon και το «δικό μας» BCACollege ιδρύουν στο Λονδίνο Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακών Σπουδών, μια εξέλιξη σημαντική για την Εκπαίδευση, τη Ναυτιλία, το επιχειρείν και την εξωστρέφεια.
Η Ακαδημία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ALUMIL και επικεντρώνεται στη συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου, με στόχο τη βιωσιμότητα μέσα από την κατασκευαστική αριστεία.