Χειμωνιάτικες ιώσεις: Τέσσερις έξυπνες λύσεις που κάνουν ματ στα συμπτώματα και ανακουφίζουν

Χειμωνιάτικες ιώσεις: Τέσσερις έξυπνες λύσεις που κάνουν ματ στα συμπτώματα και ανακουφίζουν

Όταν ένα κρυολόγημα ή η γρίπη μας χτυπά την πόρτα, νιώθουμε αδύναμοι και το μόνο που θέλουμε είναι να γίνουμε γρήγορα καλά. Ας δούμε τις διατροφικές επιλογες που θα μας βοηθήσουν να σηκωθούμε γρήγορα από το κρεβάτι

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-10-31T104502_902
Με τον χειμώνα προ των πυλών – χωρίς βέβαια η θερμοκρασία να συμφωνεί με τον μήνα στο ημερολόγιο – οι πρώτες ιώσεις και τα κρυολογήματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Όταν πια η θερμοκρασία μειωθεί και άλλο και αυξηθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους, η κυκλοφορία των ιών θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Ποιες είναι όμως οι πιο αποτελεσματικές κινήσεις, που θα μας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης; Oι ειδικοί από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Southwestern δίνουν πολύτιμες συμβουλές ανακούφισης.

Ζεστά ροφήματα και ζωμοί

Τσάι με μέλι και λεμόνι, αλλά και ένα πιάτο κοτόσουπα, δύο από τα πιο γνωστά γιατροσόφια κατά του κρυολογήματος ή της γρίπης, όντως μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι υδρατμοί διευκολύνουν την καταρροή και το «καθάρισμα» του παχύρρευστου ρινικού βλεννογόνου. Αντίστοιχα, τα ζεστά ροφήματα και οι σούπες αυξάνουν την ενυδάτωση του οργανισμού, ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην ανάρρωση.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης