Ο παράγοντας που αναστρέφει τη φλεγμονή και καθυστερεί τη γήρανση – Ο ρόλος του ασβεστίου

Ο παράγοντας που αναστρέφει τη φλεγμονή και καθυστερεί τη γήρανση – Ο ρόλος του ασβεστίου

Μπορούμε τελικά να σταματήσουμε το χρόνο; Μια νεότερη μελέτη αναζήτησε απαντήσεις στο ρόλο της φλεγμονής στη διαδικασία της γήρανσης, φτάνοντας σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τους παράγοντες που σχετίζονται με το γήρας αλλά και την πρόληψη παθήσεων

ntiaging_2240280313
Το ελιξίριο της νεότητας πολλοί επιστήμονες έχουν επιχειρήσει να εντοπίσουν, αναζητώντας ενδείξεις σε διατροφικές συνήθειες και στον τρόπο ζωής. Μέσα σε αυτές τις προσπάθειες, μια νεότερη εστιάζει στα ενδότερα του οργανισμού και συγκεκριμένα σε έναν παράγοντα που επιταχύνει τη χρόνια φλεγμονή.

Ειδικότερα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια ανακάλυψαν ότι καθώς γερνάμε, τα μιτοχόνδρια στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, που ονομάζονται μακροφάγα, μειώνουν την ικανότητά τους να απορροφούν και να χρησιμοποιούν το ασβέστιο. Αυτή η μείωση συμβάλλει σημαντικά στη χρόνια φλεγμονή, που παρατηρείται σε προχωρημένη ηλικία. Αυτό που συμβαίνει σε κυτταρικό επίπεδο είναι η λανθασμένη σηματοδότηση ασβεστίου στα μιτοχόνδρια, τις δομές παραγωγής ενέργειας εντός των κυττάρων ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, που οδηγεί στην επιζήμια φλεγμονή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης