Το αντιοξειδωτικό υπερ-φρούτο που ρίχνει σάκχαρο και χοληστερόλη – Ιδανικό για αθλητές

Το αντιοξειδωτικό υπερ-φρούτο που ρίχνει σάκχαρο και χοληστερόλη – Ιδανικό για αθλητές

Συνώνυμο της καλοτυχίας, της γονιμότητας και της ευτυχίας, το φρούτο αυτό βρίσκεται στη λίστα με τα πιο σημαντικά φρούτα που επιλέγουμε κυρίως για τα οφέλη του στην υγεία μας

rodi_pomegranate
Το έχουμε συνδέσει με το χειμώνα, όμως στην πραγματικότητα η εποχή του ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και διαρκεί έως και τον Ιανουάριο. Το βαθυκόκκινο χρώμα του μας ελκύει, αλλά η δυσκολία στο να απομονώσουμε τους βρώσιμους σπόρους από το υπόλοιπο φρούτο μας αποθαρρύνει. Μαθαίνοντας, όμως, πόσα σημαντικά οφέλη κρύβει για την υγεία και τον οργανισμό μας, όλοι θα θέλουμε να εντάξουμε το ρόδι στην καθημερινή μας διατροφή.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού είναι γνωστές εδώ και αιώνες, με το συγκεκριμένο φρούτο να αξιοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως ασπίδα προστασίας της ανθρώπινης υγείας. Μεταξύ άλλων, το ρόδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β, μέταλλα και πολυφαινόλες. Παράλληλα, είναι φτωχό σε σάκχαρα, γεγονός που υποστηρίζει μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης