Φλεγμονή: Τέσσερις ασκήσεις που τη θέτουν υπό έλεγχο

Φλεγμονή: Τέσσερις ασκήσεις που τη θέτουν υπό έλεγχο

Τέσσερις ευχάριστες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχος της φλεγμονής και να λειτουργήσουν ως φύλακες για την υγεία

couple_yoga_walk_713826745
Οι επιπτώσεις της χρόνιας φλεγμονής στην υγεία είναι πολλές και επαρκώς τεκμηριωμένες, με πλήθος επιστημονικών ευρημάτων να επισημαίνουν την ουσιαστική εμπλοκή της στην εκδήλωση ασθενειών όπως η ουρική και ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και οι καρδιοπάθειες, αλλά και οι διαταραχές από την ψυχική σφαίρα.

Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι ο έλεγχός της περνά εν πολλοίς από το δικό μας χέρι, εφόσον φροντίζουμε ώστε ο ύπνος μας να είναι ποιοτικός και επαρκής, η διατροφή μας πλούσια σε τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση και το σώμα μας δραστήριο. Η σωματική άσκηση έχει αποδειχθεί παράγοντας-κλειδί για τη διαχείριση της φλεγμονής, καθώς οι κυτταροκίνες που απελευθερώνονται κατά τη γυμναστική (exerkines) διαδραματίζουν ρόλο εξισορροπιστή στη φλεγμονή χαμηλού βαθμού. Για να το διαπιστώσετε κι εσείς, υπάρχει ένας απλός τρόπος ή, για την ακρίβεια, τέσσερις ασκήσεις με σούπερ αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης