Γιατί λείπουν 227 φάρμακα από την αγορά – Tα μέτρα του Υπουργείου Υγείας

Γιατί λείπουν 227 φάρμακα από την αγορά – Tα μέτρα του Υπουργείου Υγείας

Στο πλαίσιο των ελλείψεων, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στηρίζει και παρακολουθεί στενά την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) για την κεντρική προμήθεια ενός αντιβιοτικού, που είναι σε έλλειψη επί μήνες στην Ευρώπη

farmaka_2198825245
Νέος γύρος ελλείψεων σε φάρμακα βρίσκεται σε εξέλιξη στην εγχώρια αγορά. Αντιβιοτικά, ηπαρίνες, ορμόνες, ινσουλίνες, αντιφλεγμονώδη, φάρμακα για αναπνευστικές νόσους, την επιληψία, την υπέρταση, καρδιαγγειακές νόσους, βρίσκονται μεταξύ άλλων, στον μακρύ – περιλαμβάνει περίπου 227 κωδικούς- κατάλογο του ΕΟΦ.

Ένας κατάλογος, που μεταφράζεται σε μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες, που κάνουν αγώνα δρόμου από φαρμακείο σε φαρμακείο αναζητώντας τα φάρμακά τους, όπου και όταν αυτά είναι διαθέσιμα. Παράλληλα, όμως το θέμα της μη επάρκειας των φαρμάκων πυροδοτεί αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών της φαρμακευτικής αλυσίδας (φαρμακευτικών εταιριών, φαρμακαποθηκών, φαρμακοποιών), την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπαθεί να προετοιμαστεί για το φθινοπωρινό κύμα ελλείψεων, που αναμένεται εντονότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στηρίζει και παρακολουθεί στενά την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) για κεντρική προμήθεια αντιβιοτικών, όπως έγινε με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και τα αντιικά φάρμακα. Σε πρώτη φάση είναι ζητούμενο να εξασφαλισθεί η δραστική ουσία αμοξυκιλλίνη, η οποία είναι σε έλλειψη επί μήνες στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης