Άνοια: Σκάκι, σταυρόλεξα ή πλέξιμο; Ποιες δραστηριότητες είναι οι καλύτεροι φρουροί του μυαλού

Άνοια: Σκάκι, σταυρόλεξα ή πλέξιμο; Ποιες δραστηριότητες είναι οι καλύτεροι φρουροί του μυαλού

Μπορεί μια παρτίδα σκάκι ή η λύση ενός σταυρόλεξου να διατηρήσουν γερό το μυαλό και να το κρατήσουν μακριά από τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης; Νέα μελέτη αποκαλύπτει τις δραστηριότητες που κρατούν τον εγκέφαλο υγιή μέχρι τα βαθιά γεράματα

old_man_chess
Διαστάσεις… πανδημίας λαμβάνει η άνοια, με τα νέα περιστατικά που εμφανίζονται κάθε χρόνο να φτάνουν τα 10 εκατ. Παρά την επιστημονική πρόοδο, οι ειδικοί δεν έχουν κατορθώσει να βρουν μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της νόσου που επηρεάζει την ικανότητα σκέψης και μνήμης των ανθρώπων, επιδρώντας καθοριστικά στην καθημερινότητά τους. Για το λόγο αυτό, μεγάλο μέρος της επιστημονικής προσπάθειας εξακολουθεί να επικεντρώνεται στη διερεύνηση των μεθόδων πρόληψης της εγκεφαλικής πάθησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Monash, εξέτασε μια σειρά από δραστηριότητες, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο επιδρούν ευεργετικά, προστατεύοντας τον εγκέφαλο ηλικιωμένων ατόμων από την γνωστική έκπτωση. Τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο JAMA Network Open.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης