Το θαυματουργό φρούτο που αυξάνει τις καύσεις και βελτιώνει τις επιδόσεις – Ένα φλιτζάνι την ημέρα αρκεί

Το θαυματουργό φρούτο που αυξάνει τις καύσεις και βελτιώνει τις επιδόσεις – Ένα φλιτζάνι την ημέρα αρκεί

Μια «θαυματουργή» ουσία, που χαρίζει σε αυτό το φρούτο το υπέροχο χρώμα του, φαίνεται πως είναι υπεύθυνη για μια σειρά από σημαντικά οφέλη, όπως περισσότερες καύσεις και καλύτερες επιδόσεις - Ανακαλύψτε ποιο είναι αυτό το πολύτιμο φρούτο

vatomoura
Είναι γεγονός: Η αρχή της άνοιξης φέρνει μαζί της σταθερά, κάθε χρόνο μια συγκεκριμένη σκέψη: Την ώρα για ανασύνταξη, βελτίωση της διατροφής και περισσότερη σωματική δραστηριότητα. Ο χειμώνας είναι πάντοτε αφορμή για πιο άστατο διατροφολόγιο και μια σειρά από αφορμές για να μην βγούμε από το σπίτι, με αποτέλεσμα συχνά να μην κινούμαστε επαρκώς. Στην προσπάθεια να αναδιοργανωθούμε και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα, μια νέα αμερικανική έρευνα συστήνει ότι ίσως θα έπρεπε να αναλογιστούμε την προσθήκη ενός συγκεκριμένου φρούτου στη διατροφή μας. Ο λόγος για τα βατόμουρα, τα οποία, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Nutrients, ενισχύουν τόσο τις καύσεις, όσο και την αθλητική απόδοση.

Οι ερευνητές από την Πολυτεχνική Σχολή της Καλιφόρνια και το Τμήμα Κινησιολογίας και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Gonzago θέλησαν να διερευνήσουν τις πιθανές επιδράσεις των βατόμουρων στην προσπάθεια απώλειας βάρους και ενίσχυσης της μυϊκής μάζας. Για το σκοπό αυτό, εξέτασαν 11 άνδρες ποδηλάτες, στους οποίους ζητήθηκε, αφού έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους, να κάνουν καθημερινά για 40 λεπτά ποδήλατο σε μέτρια ένταση. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους άσκησης, οι ερευνητές συνέλεγαν δείγματα αίματος από τα δάχτυλά τους κάθε 10 λεπτά. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν να καταναλώνουν καθημερινά 25 γραμμάρια αποξηραμένων βατόμουρων πριν από την καθημερινή τους ρουτίνα άσκησης, παρέχοντας εκ νέου δείγματα αίματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης