Long Covid: Προβλήματα για 6 στους 10 ασθενείς ένα χρόνο μετά τα πρώτα συμπτώματα

Long Covid: Προβλήματα για 6 στους 10 ασθενείς ένα χρόνο μετά τα πρώτα συμπτώματα

Οι καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού στο σώμα είναι πλέον γνωστό πως συνεχίζονται και μετά την αρχική λοίμωξη. Νεότερη μελέτη αναδεικνύει την επέλασή του στα ζωτικά όργανα των ασθενών και το μεγάλο ποσοστό των πασχόντων που επηρεάζεται

230215111725_longcovid_sh
Το αρνητικό αποτύπωμα του κορωνοϊού στα όργανα των ασθενών που παρουσίασαν επίμονα συμπτώματα είναι εκτενές. Σύμφωνα με τη νεότερη διεξοδική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Royal Society of Medicine, η βλάβη των οργάνων επηρέασε το 59% των ασθενών ένα χρόνο μετά τα αρχικά συμπτώματα, ακόμη και εκείνους που δεν είχαν προσβληθεί σοβαρά από τον ιό.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε 536 ασθενείς με long Covid, που ανέφεραν έντονη δύσπνοια, γνωστική δυσλειτουργία και επιδείνωση της ποιότητας της ζωής τους λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν. Το 32% των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Το 13% όλων των συμμετεχόντων χρειάστηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο, όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης